Εκτέλεση

  • Χτυπάμε καλά τα αυγά μέχρι να πήξουν. Ρίχνουμε λίγη – λίγη τη ζάχαρη και συνεχίζουμε το χτύπημα για μερικά λεπτά. Στη συνέχεια προσθέτουμε τη βανίλια και μετά το αλεύρι λίγο λίγο ανακατεύοντας ελαφρά και τελευταίο το γάλα.

 

  • Σε ορθογώνιο ρηχό ταψί 40Χ28 εκ. στρώνουμε μια κόλα ψησίματος (λαδόχαρτο, αντικολλητικό χαρτί), βουτυρώνουμε και απλώνουμε το μείγμα ομοιόμορφα με σπάτουλα με ελαφριές κινήσεις. Αν το ταψί μας είναι μεγαλύτερο φροντίζουμε να μη καλυφθεί όλο αλλά περίπου τα 2/3. Ψήνουμε στους 170 βαθμούς C για 15 λεπτά (ανάλογα με το φούρνο μας), μόλις χρυσίσει ελαφρώς είναι έτοιμο (προσοχή δεν πρέπει να ψηθεί υπερβολικά γιατί θα ξεραθεί και δεν θα διπλώνεται.

 

  • Βγάζουμε προσεκτικά το παντεσπάνι και το γυρίζουμε ανάποδα πάνω σε μια μεγάλη πετσέτα κουζίνας πασπαλισμένη με τη μισή  ζάχαρη άχνη. Αφαιρούμε το χαρτί και τυλίγουμε σε ρολό από τη στενότερη πλευρά παίρνοντας μέσα και την πετσέτα και το αφήνουμε έτσι περίπου 10-15 λεπτά μέχρι να κρυώσει.

 

  • ( Αν η διαδικασία αυτή φαίνεται δύσκολη κάνουμε κάτι πιο απλό… Αφού ψηθεί αφήνουμε 5 λεπτά να κρυώσει λίγο και διπλώνουμε σε ρολό όπως είναι με το αντικολλητικό χαρτί, αφού πρώτα  πασπαλίσουμε το παντεσπανι από πάνω με ζάχαρη άχνη. Αφήνουμε πάλι 10-15 λεπτά και η συνεχίζουμε με τον ίδιο τρόπο.

 

  • Ξετυλίγουμε με προσοχή και απλώνουμε πάνω τη μαρμελάδα που θέλουμε, ξανατυλίγουμε (τώρα χωρίς την πετσέτα και χωρίς το χαρτί). Το βάζουμε σε δίσκο και κόβουμε τις άκρες, που συνήθως είναι ξεροψημένες.

 

  • Κοσκινίζουμε την υπόλοιπη ζάχαρη άχνη από πάνω και σκορπάμε τα αστεράκια.

 

φωτογραφία οδηγιών φωτογραφία οδηγιών