Εκτέλεση
Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο ή την μαργαρίνη με την ζάχαρη μέχρι να αφρατέψει το μείγμα. Προσθέτουμε το γιαούρτι, ανακατεύουμε και μόλις αναμειχθεί ρίχνουμε ένα – ένα τα αυγά και τις βανίλιες. Συνεχίζουμε να δουλεύουμε το μείγμα και αρχίζουμε να προσθέτουμε το αλεύρι. Πρώτα το μισό και αφού ανακατέψουμε ελαφρά προσθέτουμε και το υπόλοιπο αλεύρι κοσκινισμένο μαζί με το μπέικιν πάουντερ και δουλεύουμε το μείγμα καλά να ομογενοποιηθεί. Ρίχνουμε και την τριμμένη σοκολάτα (κρατάμε λίγη για το πασπάλισμα) συνεχίζοντας το ανακάτεμα.
Το αδειάζουμε σε κατάλληλη φόρμα βουτυρωμένη και αλευρωμένη. Η φόρμα δεν πρέπει να γεμίσει αλλά να μείνει κατά 2 – 3 δάκτυλα περίπου κενή γιατί με το ψήσιμο το κέικ θα φουσκώσει.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 50΄– 60΄ στους 170 βαθμούς C. Προσέχουμε να μην ψηθεί πολύ για να μην στεγνώσει. Περιμένουμε να κρυώσει λίγο και το αναποδογυρίζουμε σε πιατέλα.
Σε ένα μπολ αδειάζουμε το καραμελωμένο γάλα, προσθέτουμε τη σοκολάτα λιωμένη και το βούτυρο ενώ ανακατεύουμε συνέχεια να ομογενοποιηθεί το μείγμα και περιχύνουμε το κέικ. Πασπαλίζουμε με την τριμμένη σοκολάτα και είναι έτοιμο να το απολαύσουμε!