Εκτέλεση
- Ετοιμάζουμε την κρέμα για την γέμιση του κορμού
- Ρίχνουμε σε μία κατσαρόλα τα υλικά (ζαχαρούχο γάλα, σοκολάτα υγείας σε μικρά κομμάτια και κρέμα γάλακτος). Τη βάζουμε σε χαμηλή φωτιά για 12 λεπτά ενώ ανακατεύουμε συνέχεια, για να μη κολλήσουν. Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει λίγο το μείγμα.
- Ετοιμάζουμε τον κορμό συνταγή
- Ξετυλίγουμε προσεκτικά το παντεσπάνι, και αλείφουμε όλη την επιφάνεια με την κρέμα. Τυλίγουμε πάλι σε ρολό και το τοποθετούμε σε πιατέλα ή δίσκο με την ένωση προς τα κάτω.
- Ετοιμάζουμε την κρέμα γκανάζ για την επικάλυψη
- Σε μία μικρή κατσαρόλα ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος. Μόλις αρχίσει να βράζει την αποσύρουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε μέσα τη σοκολάτα σε κομμάτια . Αφήνουμε μερικά λεπτά να μαλακώσει η σοκολάτα, προσθέτουμε το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε καλά για να ομογενοποιηθεί και να γίνει λεία κρέμα. Περιμένουμε να κρυώσει λίγο και όταν αρχίσει να σταθεροποιείται (πριν πήξει πολύ) καλύπτουμε και στολίζουμε σύμφωνα με τη φαντασία μας τον κορμό.