Εκτέλεση

Σε ένα μπολ κοσκινίζουμε μαζί, το αλεύρι με το μπέϊκιν και προσθέτουμε τις νιφάδες βρώμης. Χτυπάμε το βούτυρο, το ταχίνι και τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν, προσθέτουμε τη βανίλια και ανακατεύουμε για να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Ρίχνουμε σιγά – σιγά το μείγμα με το αλεύρι, προσθέτουμε τα κομματάκια λευκής σοκολάτας (κρατάμε μια μικρή ποσότητα για να ρίξουμε πάνω από τα μπισκότα στο τέλος) και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε με μια σπάτουλα μέχρι να αναμειχθούν καλά τα υλικά.
Στρώνουμε δύο λαμαρίνες ή ταψιά με λαδόκολλα και βουτυρώνουμε ελαφρώς. Παίρνουμε με το κουτάλι κομμάτια ζύμης στο μέγεθος καρυδιού και τα αραδιάζουμε στη λαμαρίνα φροντίζοντας να έχουν 4cm απόσταση μεταξύ τους. Ρίχνουμε πάνω σε κάθε μπισκότο μερικά κομματάκια λευκής σοκολάτας. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 170°C για 10 έως 12 λεπτά (όχι περισσότερο), μέχρι να αρχίσουν να ροδίζουν. Τα βγάζουμε από το φούρνο, τα αφήνουμε μερικά λεπτά στη λαμαρίνα και κατόπιν τα μεταφέρουμε με μια σπάτουλα πάνω σε σχάρα, μέχρι να κρυώσουν εντελώς. Διατηρούμε τα μπισκότα μας σε αεροστεγές κουτί, μεταλλικό ή γυάλινο.

φωτογραφία οδηγιών φωτογραφία οδηγιών