Εκτέλεση
Χτυπάμε σε ένα μπολ για λίγα λεπτά το ελαιόλαδο με τη ζάχαρη. Προσθέτουμε τη βανίλια, τη σόδα διαλυμένη στο χυμό πορτοκάλι, το λικέρ, τα καρύδια και ανακατεύουμε καλά. Στη συνέχεια ρίχνουμε λίγο – λίγο το αλεύρι και ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε μια ζύμη μαλακή και να μην κολλάει στα χέρια.
Καλύπτουμε με μεμβράνη τη ζύμη και τη βάζουμε στο ψυγείο για μισή έως μία ώρα περίπου.
Πλάθουμε μπαλάκια στο μέγεθος καρυδιού και τα τοποθετούμε σε ταψί καλυμμένο με χαρτί ψησίματος (ελαφρώς λαδωμένο) σε απόσταση μεταξύ τους 2 εκατοστά. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 – 180 βαθμούς C για 15 έως 20 λεπτά περίπου (ανάλογα με το φούρνο μας) μέχρι να ψηθούν και να ροδίσουν ελαφρά.
Τα βγάζουμε από το φούρνο και αφήνουμε λίγα λεπτά. Σε μία καθαρή λαδόκολλα, στον πάγκο της κουζίνας ή σε μεγάλο δίσκο ή σε ταψί, κοσκινίζουμε ζάχαρη άχνη, τοποθετούμε τα μπισκότα επάνω και τα πασπαλίζουμε με την υπόλοιπη άχνη ώστε να τα καλύψουμε και να μοιάζουν με χιονόμπαλες.