Εκτέλεση

  • Εύκολο cheesecake! Ιδιαίτερα γευστικό και απολαυστικό… αγαπημένο σε μικρούς και μεγάλους!

 

Ετοιμάζουμε τη βάση

  • Τρίβουμε τα μπισκότα στο μπλέντερ ή σε μούλτι. Τα βάζουμε σε ένα μπολ και προσθέτουμε το βούτυρο. Ανακατεύουμε καλά και απλώνουμε το μείγμα σε μία φόρμα πιέζοντας με τα δάχτυλα.

 

  • Ετοιμάζουμε την κρέμα

 

  • Αναμειγνύουμε το τυρί κρέμα με το ζαχαρούχο γάλα, τη κρέμα γάλακτος και τη λιωμένη ζελατίνη (αφήνουμε πρώτα να κρυώσει λίγο). Χτυπάμε τα υλικά στο μίξερ μέχρι να πετύχουμε μια πηχτή κρέμα.

 

  • Στρώνουμε την κρέμα πάνω από τα μπισκότα και βάζουμε στο ψυγείο να παγώσει.

 

Ετοιμάζουμε τη μους σοκολάτα.

  • Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το γάλα και το βάζουμε να βράσει. Μόλις αρχίσει ο βρασμός αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και ρίχνουμε μέσα την τεμαχισμένη κουβερτούρα και ανακατεύουμε καλά να λιώσει. Αφήνουμε λίγο να κρυώσει. Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος στο μίξερ μέχρι να πήξει. Τη ρίχνουμε στο μείγμα με τη σοκολάτα και ανακατεύουμε καλά να ομογενοποιηθεί το μείγμα.

 

  • Το απλώνουμε πάνω στην κρέμα και βάζουμε τη φόρμα στο ψυγείο για να παγώσει και η μους. Πριν σερβίρουμε κοσκινίζουμε από πάνω το κακάο και στολίζουμε σύμφωνα με τη φαντασία μας.

 

  • Σύμφωνα με τον ισχύοντα νόμο περί πνευματικών δικαιωμάτων (Ν.2121/93), απαγορεύεται η αναδημοσίευση σε οποιοδήποτε μέσο, φωτογραφιών, βίντεο και τμήματος ή ολόκληρου του κειμένου της συνταγής και του υπόλοιπου άρθρου της παρούσας ανάρτησης. Επίσης απαγορεύεται η χρήση των συνταγών για επαγγελματικούς σκοπούς, από οποιονδήποτε.