Εκτέλεση

  • Από το βράδυ της προηγούμενης μέρας βάζουμε το σιτάρι σε ένα μπολ με αρκετό νερό και το αφήνουμε. Την επόμενη μέρα το στραγγίζουμε, το ξεπλένουμε και το βάζουμε σε μία κατσαρόλα με νερό να καλύπτεται καλά για να βράσει σε μέτρια φωτιά. Βράζουμε το σιτάρι μέχρι να μαλακώσει αρκετά, όχι όμως να λιώσει. Όση ώρα βράζει παρακολουθούμε μήπως χρειαστεί να προσθέσουμε ζεστό νερό.
    Το σουρώνουμε και αφήνουμε να στραγγίσει καλά στο στραγγιστήρι. Μετά το απλώνουμε σε μία καθαρή πετσέτα και από πάνω στρώνουμε άλλη για να μαζέψουν οι πετσέτες τα υγρά και να στεγνώσει το σιτάρι.

 

  • Ετοιμάζουμε το μείγμα για το σταυρό…Μαλακώνουμε με τα δάχτυλα την αμυγδαλόπαστα, ρίχνουμε κανέλα τόση όσο να γίνει το χρώμα της πάστας καφέ και μετά τις δίνουμε το σχήμα του σταυρού.

 

  • Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε όλα τα υλικά εκτός από το σουσάμι και την άχνη που θα τα χρησιμοποιήσουμε στο τέλος. Ανακατεύουμε καλά και αδειάζουμε το μείγμα σε ένα βαθύ μεγάλο πιάτο ή σε μία βαθιά πιατέλα.
    Πιέζουμε με τα χέρια το μείγμα και το απλώνουμε καλά επίπεδα ή σχηματίζοντας βουναλάκι. Ρίχνουμε από πάνω το σουσάμι και πιέζουμε με το χέρι. Πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη άχνη και τοποθετούμε από πάνω το σταυρό στολίζοντας  την επιφάνεια και με ρόδι, αμύγδαλα, καρύδια ή ότι άλλο θέλουμε… Μπορεί να στολιστεί και με ασημένια κουφέτα και ζαχαρωτά λουλούδια. Τα στολίζει ο καθένας όπως θέλει….

 

  • Σύμφωνα με τον ισχύοντα νόμο περί πνευματικών δικαιωμάτων (Ν.2121/93), απαγορεύεται η αναδημοσίευση σε οποιοδήποτε μέσο, φωτογραφιών, βίντεο και τμήματος ή ολόκληρου του κειμένου της συνταγής και του υπόλοιπου άρθρου της παρούσας ανάρτησης. Επίσης απαγορεύεται η χρήση των συνταγών για επαγγελματικούς σκοπούς, από οποιονδήποτε.
φωτογραφία οδηγιών