Εκτέλεση

Μιλφέιγ γευστικότατο! Με το άρωμα από τις αγριοφράουλες  γίνεται ιδιαίτερο και μοναδικό!!!

Ετοιμάζουμε την κρέμα ζαχαροπλαστικής:

  • Σε ένα μπολ ρίχνουμε λίγο από το γάλα, τους κρόκους αυγών, τη μισή ζάχαρη, τη βανίλια, το αλεύρι και το κόρν φλάουρ. Χτυπάμε με το σύρμα (αυγοδάρτη) μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.

 

  • Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το γάλα με την υπόλοιπη ζάχαρη και την βάζουμε στη  φωτιά να ζεσταθεί. Πριν αρχίσει να βράζει, αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, ρίχνουμε στο ζεστό γάλα λίγο – λίγο το μείγμα με τα αυγά, και ανακατεύουμε. Ξαναβάζουμε την κατσαρόλα στη φωτιά και σιγοβράζουμε την κρέμα ανακατεύοντας συνέχεια με το σύρμα  μέχρι να πήξει.

 

  • Μόλις πήξει, αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, προσθέτουμε το βούτυρο, ανακατεύουμε και αδειάζουμε την κρέμα σε καθαρό μπολ. Καλύπτουμε  με διάφανη μεμβράνη, με τρόπο ώστε να εφάπτεται με την κρέμα και αφήνουμε να κρυώσει καλά.

 

Ετοιμάζουμε τη σαντιγί:

  • Χτυπάμε σε μίξερ την κρέμα γάλακτος με την άχνη ζάχαρη ώσπου να σφίξει η σαντιγί. Τη βάζουμε στο ψυγείο. Μόλις κρυώσει η κρέμα ζαχαροπλαστικής την ενώνουμε με τη σαντιγί ανακατεύοντας με σπάτουλα ή σε πολύ χαμηλή ταχύτητα στο μίξερ μέχρι να ομογενοποιηθούν.

 

Ετοιμάζουμε το μιλφέιγ:

  • Σ’ ένα πυρέξ ή οποιοδήποτε άλλο σκεύος στρώνουμε μια σειρά από σφολιατίνια. Από πάνω απλώνουμε μια στρώση απ’ την κρέμα και από πάνω φράουλες ή αγριοφράουλες. Συνεχίζουμε με στρώση από σφολιατίνια και από πάνω την υπόλοιπη κρέμα.
  • Πασπαλίζουμε με τριμμένα σφολιατίνια, λίγη ζάχαρη άχνη και στολίζουμε με αγριοφράουλες. Έτοιμο να το απολαύσουμε!!!

 

  • Σύμφωνα με τον ισχύοντα νόμο περί πνευματικών δικαιωμάτων (Ν.2121/93), απαγορεύεται η αναδημοσίευση σε οποιοδήποτε μέσο, φωτογραφιών, βίντεο και τμήματος ή ολόκληρου του κειμένου της συνταγής και του υπόλοιπου άρθρου της παρούσας ανάρτησης. Επίσης απαγορεύεται η χρήση των συνταγών για επαγγελματικούς σκοπούς, από οποιονδήποτε.