Εκτέλεση
- Βάζουμε τα φύλλα ζελατίνης σε ένα μπολ με κρύο νερό να μαλακώσουν.
Σε μια μικρή κατσαρόλα ρίχνουμε το γάλα καρύδας και τη στέβια. Βάζουμε στη φωτιά και ανακατεύουμε μέχρι να αρχίσουν να βράζουν. Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και ρίχνουμε μέσα τη βανίλια και τα φύλλα ζελατίνης (αφού τα στραγγίσουμε καλά από το νερό) ανακατεύοντας συνέχεια μέχρι να λιώσουν.
Αδειάζουμε το μείγμα σε ατομικά φορμάκια ή σε μια φόρμα και βάζουμε στο ψυγείο για αρκετές ώρες, να σφίξει και να παγώσει η κρέμα.
- Για να βγάλουμε την πανακότα από τα ατομικά φορμάκια ή τη φόρμα βουτάμε για μερικά δευτερόλεπτα σε καυτό νερό και μετά με προσοχή αναποδογυρίζουμε σε πιατάκια ή πιατέλα.
Ετοιμάζουμε τη σως φράουλας
- Πλένουμε καλά τις φράουλες και τις βάζουμε σε μια μικρή κατσαρόλα. Τοποθετούμε την κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, βράζουμε λίγα λεπτά και στη συνέχεια ρίχνουμε τη στέβια ή τη ζάχαρη, ανακατεύουμε και με την κουτάλα του πουρέ πολτοποιούμε τις φράουλες. Προσέχουμε να μην πήξει πολύ η σως. Τη θέλουμε ρευστή για να απλωθεί εύκολα πάνω στην κρέμα (πανακότα).
- Μπορούμε να αντικαταστήσουμε τη σως φράουλας με σως άλλου φρούτου ή μαρμελάδα, ή σιρόπι ή γλυκό του κουταλιού.