Εκτέλεση

  • Ρίχνουμε το γάλα σε κατσαρόλα και το βάζουμε στη φωτιά να πάρει βράση. Προσθέτουμε το ξυλάκι κανέλα και το ρύζι ανακατεύοντας για να μη σβολιάσει. Αφήνουμε να σιγοβράζει σε χαμηλή θερμοκρασία και ανακατεύουμε συχνά για να μη κολλήσει. Μόλις αρχίσει το ρύζι να χυλώνει και να σκάει προσθέτουμε τη ζάχαρη και περιμένουμε να πάρει μερικές βράσεις, για να λιώσει η ζάχαρη και ν΄αρχίσει να πήζει το ρυζόγαλο.

 

  • Αν δεν έχει πήξει αρκετά (δεν είναι δηλαδή πυκνό όπως η κρέμα) προσθέτουμε το κορν – φλάουρ 1 κ.σ. το διαλύουμε σε ένα φλιτζάνι με πολύ λίγο κρύο γάλα ή νερό και το προσθέτουμε στο ρυζόγαλο ενώ βράζει ακόμα ανακατεύοντας συνέχεια.

 

  • Το βγάζουμε από τη φωτιά και το μοιράζουμε σε μπολάκια. Όταν κρυώσει ρίχνουμε από πάνω κανέλα σκόνη.
φωτογραφία οδηγιών φωτογραφία οδηγιών