Εκτέλεση

  • Σπάζουμε τα μπισκότα μέσα σε ένα μεγάλο μπολ σε μικρά κομμάτια και τα ραντίζουμε με το γάλα.

 

  • Ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος σε μία κατσαρόλα και τη βάζουμε στη φωτιά. Λίγο πριν αρχίσει να βράζει αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και ρίχνουμε μέσα τα κομμάτια σοκολάτας.
    Ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η σοκολάτα. Αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει λίγο (όχι να παγώσει γιατί θα πήξει κι εμείς τη θέλουμε ρευστή).

 

  • Μετά προσθέτουμε τη σαντιγί ανακατεύοντας απαλά μέχρι να αναμειχθούν καλά τα υλικά. Ρίχνουμε το μείγμα στο μπολ με τα μπισκότα και ανακατεύουμε καλά, απαλά μέχρι τα μπισκότα καλυφθούν με τη σοκολάτα.

 

  • Καλύπτουμε με μεμβράνη τον πάτο και τα τοιχώματα ενός μπολ. Αδειάζουμε μέσα το μείγμα, το πιέζουμε καλά να πάρει το σχήμα του μπολ, το σκεπάζουμε με μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο για αρκετές ώρες (αν μείνει όλη τη νύχτα θα σταθεροποιηθεί καλύτερα).

 

  • Ξεφορμάρουμε αφού αφαιρέσουμε πρώτα τη μεμβράνη από πάνω, τοποθετήσουμε πάνω στο μπολ μια πιατέλα και κάνουμε τούμπα το μπολ πάνω στην πιατέλα κρατώντας με τα δυο χέρια σταθερά. Έτσι πάνω στην πιατέλα έχουμε τώρα την τούρτα σε σχήμα ιγκλού ή βουνό όπως το ονόμασε η Κοραλία. Αφαιρούμε και την υπόλοιπη  μεμβράνη,  στολίζουμε την τούρτα μας βάζοντας τη φαντασία μας, και ξαναμπαίνει στο ψυγείο μέχρι να τη σερβίρουμε.
  • Σύμφωνα με τον ισχύοντα νόμο περί πνευματικών δικαιωμάτων (Ν.2121/93), απαγορεύεται η αναδημοσίευση σε οποιοδήποτε μέσο, φωτογραφιών, βίντεο και τμήματος ή ολόκληρου του κειμένου της συνταγής και του υπόλοιπου άρθρου της παρούσας ανάρτησης. Επίσης απαγορεύεται η χρήση των συνταγών για επαγγελματικούς σκοπούς, από οποιονδήποτε.
φωτογραφία οδηγιών φωτογραφία οδηγιών