Εκτέλεση

  • Ιδιαίτερο, εκπληκτικό γλυκό!… Νοιώθω μεγάλη ικανοποίηση για τη δημιουργία αυτής της συνταγής με τα άνθη της γλυτσίνιας !… Βασίστηκα στη συνταγή μου…  γλυκό με άνθη ακακίας που είναι δοκιμασμένη και πετυχημένη!.. Τα άνθη της γλυτσίνιας μοιάζουν πολύ με τα άνθη της ακακίας (και είναι βρώσιμα)!… Έγινε το ίδιο γευστικότατο αρωματικό γλυκό με διαφορά στο χρώμα!… Τα μοβ πέταλα μεταμορφώθηκαν σε μια απόχρωση χρωμάτων ως δια μαγείας κατά την ένωσή τους με το λεμόνι!!!

 

  • ΠΡΟΣΟΧΗ μόνο τα μοβ πέταλα όλα τα άλλα μέρη του φυτού είναι τοξικά.
  • Μαζεύουμε φρέσκα άνθη γλυτσίνιας κατά προτίμηση τις πρωινές ώρες που είναι δροσερά και περισσότερο αρωματικά. Αφαιρούμε τους μίσχους και τους στήμονες και κρατάμε μόνο τα πέταλα. (Προσοχή μόνο τα πέταλα είναι βρώσιμα… όλα τα άλλα μέρη είναι τοξικά). Τα ζυγίζουμε και τ’ απλώνουμε πάνω σε χαρτί κουζίνας για μισή ώρα περίπου ώστε να απομακρυνθούν μικροσκοπικά έντομα που βρίσκονται μέσα στα άνθη. Μετά από λίγη ώρα τους κάνουμε καλό πλύσιμο (εγώ ρίχνω στο πρώτο νερό και λίγο ξίδι, όπως κάνουμε με όλα τα χόρτα και τα λαχανικά). Τα ξεπλένουμε, τα στραγγίζουμε και τ’ αφήνουμε να στεγνώσουν απλωμένα σε πετσέτα ή χαρτί κουζίνας.

 

  • Σε μία κατσαρόλα ανακατεύουμε τα πέταλα με τη ζάχαρη τρίβοντάς τα απαλά μέσα στις παλάμες και τα αφήνουμε να σταθούν για μια έως δύο ώρες. Μπορούμε να τ’ αφήσουμε και περισσότερο. Η ζάχαρη μουλιάζει και μαλακώνει τα πέταλα.

 

  • Ρίχνουμε το νερό στην κατσαρόλα που έχουμε τα άνθη με τη ζάχαρη και τη βάζουμε στη φωτιά. Μόλις πάρουν βράση, χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να σιγοβράζει για 30 λεπτά περίπου ίσως και περισσότερο μέχρι να δέσει καλά. Ρίχνουμε το χυμό μισού λεμονιού ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα και αποσύρουμε από τη φωτιά. Το μυρωδάτο γλυκό γλυτσίνιας είναι έτοιμο! Το μοιράζουμε σε αποστειρωμένα βάζα και το αποθηκεύουμε σε δροσερό μέρος ή στο ψυγείο.

 

  • Σύμφωνα με τον ισχύοντα νόμο περί πνευματικών δικαιωμάτων (Ν.2121/93), απαγορεύεται η αναδημοσίευση σε οποιοδήποτε μέσο, φωτογραφιών, βίντεο και τμήματος ή ολόκληρου του κειμένου της συνταγής και του υπόλοιπου άρθρου της παρούσας ανάρτησης. Επίσης απαγορεύεται η χρήση των συνταγών για επαγγελματικούς σκοπούς, από οποιονδήποτε.
φωτογραφία οδηγιών φωτογραφία οδηγιών φωτογραφία οδηγιών