Εκτέλεση

  • Εντυπωσιακό γλυκό… η σάρκα της κολοκύθας σε σπιράλ με το ειδικό εργαλείο αρίδα. Τραγανά κομμάτια, μέσα στο ευωδιαστό και μελωμένο (καλά δεμένο σιρόπι)…  Δοκιμάστε το… Είναι εκπληκτικό… από τα πιο γευστικά γλυκά  κουταλιού!!!

 

  • Κόβουμε την κολοκύθα σε σπιράλ με το ειδικό εργαλείο αρίδα. Σε μια λεκάνη βάζουμε νερό και διαλύουμε τις 3 κουταλιές ασβέστη. Ρίχνουμε τα σπιράλ κολοκύθας, συμπληρώνουμε με νερό ώστε να σκεπάζονται καλά και τα αφήνουμε να μείνουν μέσα στον ασβέστη για 3 – 4 ώρες.

 

  • Ξεπλένουμε πολύ καλά αρκετές φορές, τα βάζουμε  με αρκετό νερό να βράσουν και μόλις αρχίζει να βράζει το νερό το αδειάζουμε, το πετάμε και βάζουμε άλλο καθαρό νερό. Ξαναβάζουμε στη φωτιά και μόλις πάρουν βράση αδειάζουμε πάλι το νερό,  τα ξεπλένουμε καλά με κρύο νερό και τα στραγγίζουμε. Βάζουμε στη φωτιά μια κατσαρόλα με 2 ποτήρια νερό και τη ζάχαρη. Μόλις η ζάχαρη λιώσει, προσθέτουμε την κατσαρόλα και  βράζουμε  για 15 έως 20 λεπτά.

 

  • Βγάζουμε από τη φωτιά και αφήνουμε το γλυκό στην κατσαρόλα μέχρι την επόμενη μέρα. Το ξαναβράζουμε και όταν το σιρόπι αρχίσει να δένει προσθέτουμε 1/2 κ.γ. ξινό για να μη ζαχαρώσει ή 2 κ.γ. χυμό λεμονιού. Προς το  τέλος ρίχνουμε μερικά φύλλα αρμπαρόριζας για να αρωματίσουμε το γλυκό μας. Όταν είναι πια έτοιμο, βγάζουμε τα φύλλα αρμπαρόριζας το μοιράζουμε  σε αποστειρωμένα βάζα και το αποθηκεύουμε σε δροσερό μέρος ή στο ψυγείο.

 

    • Σύμφωνα με τον ισχύοντα νόμο περί πνευματικών δικαιωμάτων (Ν.2121/93), απαγορεύεται η αναδημοσίευση σε οποιοδήποτε μέσο, φωτογραφιών, βίντεο και τμήματος ή ολόκληρου του κειμένου της συνταγής και του υπόλοιπου άρθρου της παρούσας ανάρτησης. Επίσης απαγορεύεται η χρήση των συνταγών για επαγγελματικούς σκοπούς, από οποιονδήποτε.
φωτογραφία οδηγιών φωτογραφία οδηγιών