Εκτέλεση

Κόβουμε την κολοκύθα σε μικρά κομμάτια (ραβδάκια). Σε μια λεκάνη βάζουμε νερό και διαλύουμε τις 3 κουταλιές ασβέστη. Ρίχνουμε τα κομμάτια κολοκύθας, συμπληρώνουμε με νερό ώστε να σκεπάζονται καλά και τα αφήνουμε να μείνουν μέσα στον ασβέστη για 3 – 4 ώρες.

Ξεπλένουμε πολύ καλά αρκετές φορές, τα βάζουμε  με αρκετό νερό να βράσουν και μόλις αρχίζει να βράζει το νερό το αδειάζουμε, το πετάμε και βάζουμε άλλο καθαρό νερό. Ξαναβάζουμε στη φωτιά και μόλις πάρουν βράση αδειάζουμε πάλι το νερό  και τα ξεπλένουμε με κρύο νερό. Σε μία λεκάνη βάζουμε νερό και διαλύουμε τις 2 κ.γ. ξινό. Ρίχνουμε μέσα τα κομμάτια κολοκύθας, συμπληρώνουμε με νερό ώστε να καλύπτονται καλά και τα αφήνουμε για 1 ώρα. Στη συνέχεια τα στραγγίζουμε. Βάζουμε στη φωτιά μια κατσαρόλα με 2 ποτήρια νερό και τη ζάχαρη. Μόλις η ζάχαρη λιώσει, προσθέτουμε τα κομμάτια κολοκύθας στην κατσαρόλα. Αφήνουμε να βράσουν  για 15 έως 20 λεπτά.

Βγάζουμε από τη φωτιά και αφήνουμε το γλυκό στην κατσαρόλα μέχρι την επόμενη μέρα. Το ξαναβράζουμε και όταν το σιρόπι αρχίσει να δένει προσθέτουμε 1/2 κ.γ. ξινό για να μη ζαχαρώσει. Προς το  τέλος ρίχνουμε μερικά φύλλα αρμπαρόριζας για να αρωματίσουμε το γλυκό μας. Όταν είναι πια έτοιμο το μοιράζουμε σε αποστειρωμένα βάζα και το αποθηκεύουμε σε δροσερό μέρος ή στο ψυγείο.

 

φωτογραφία οδηγιών φωτογραφία οδηγιών φωτογραφία οδηγιών φωτογραφία οδηγιών