Εκτέλεση

  • Καθαρίζουμε τα κουμ κουάτ, αφαιρούμε αν υπάρχουν φύλλα και κοτσάνια, τα πλένουμε καλά τα βάζουμε σε μία κατσαρόλα, τα καλύπτουμε με νερό και τα βράζουμε για 10 λεπτά. Στραγγίζουμε, ρίχνουμε άλλο καθαρό ζεστό νερό να συνεχίζουμε το βράσιμο για 2 – 3 λεπτά. Επαναλαμβάνουμε την διαδικασία 2 φορές ακόμη. Κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, στραγγίζουμε και βάζουμε τα κουμ κουάτ σε κρύο νερό. Τ’ αφήνουμε αρκετές ώρες ή και ένα βράδυ αλλάζοντας το νερό για να ξεπικρίσουν.

 

  • Μετά τ’ αδειάζουμε στο σουρωτήρι και τ’ αφήνουμε να στραγγίσουν καλά. Κόβουμε τα κουμ-κουάτ στη μέση οριζόντια και αφαιρούμε τα κουκούτσια. Τα βάζουμε στην κατσαρόλα και προσθέτουμε το νερό. Με το ραβδομπλέντερ τα πολτοποιούμε χωρίς να τα κάνουμε αλοιφή, αφήνουμε να υπάρχουν και μικρά κομμάτια από τις φλούδες. Ρίχνουμε τη ζάχαρη και βράζουμε ανακατεύοντας συχνά για 15 λεπτά. Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να μείνει αρκετές ώρες.

 

  • Ξαναβράζουμε τη μαρμελάδα για 15 – 20 λεπτά ή μέχρι να δέσει. Λίγα λεπτά πριν την κατεβάσουμε από τη φωτιά προσθέτουμε το χυμό λεμονιού.
    Τη μοιράζουμε σε αποστειρωμένα βάζα και τα γυρίζουμε ανάποδα μέχρι μα κρυώσουν. Μετά τα αποθηκεύουμε σε δροσερό σκοτεινό ντουλάπι ή στο ψυγείο.

 

  • Σύμφωνα με τον ισχύοντα νόμο περί πνευματικών δικαιωμάτων (Ν.2121/93), απαγορεύεται η αναδημοσίευση σε οποιοδήποτε μέσο, φωτογραφιών, βίντεο και τμήματος ή ολόκληρου του κειμένου της συνταγής και του υπόλοιπου άρθρου της παρούσας ανάρτησης. Επίσης απαγορεύεται η χρήση των συνταγών για επαγγελματικούς σκοπούς, από οποιονδήποτε.
φωτογραφία οδηγιών φωτογραφία οδηγιών