Εκτέλεση
- Δροσερή, ελαφριά, λαχταριστή κρέμα γεμάτη γεύση και άρωμα λεμονιού!!!
- Βάζουμε σε μια μικρή κατσαρόλα το χυμό λεμονιών, το ξύσμα και τη ζάχαρη. Σε χαμηλή φωτιά αφήνουμε να πάρει βράση ανακατεύοντας μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Προσθέτουμε το κορνφλάουρ διαλυμένο στο κρύο νερό και ανακατεύουμε. Αποσύρουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε τους κρόκους χτυπώντας συνεχώς. Ξαναβάζουμε σε χαμηλή φωτιά για 2 λεπτά. Ανακατεύουμε, βγάζουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει.
- Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος να πήξει αρκετά και τη ρίχνουμε στην κρέμα λεμονιού αφού έχει κρυώσει. Ανακατεύουμε με το σύρμα ή στο μίξερ ώσπου να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
- Μοιράζουμε την κρέμα σε ποτήρια και την βάζουμε στο ψυγείο να κρυώσει. Πριν τη σερβίρουμε τοποθετούμε από πάνω φράουλες ή ότι άλλο φρούτο θέλουμε.
Σημείωση:
- Προαιρετικά ρίχνουμε στα ποτήρια ως βάση πριν βάλουμε την κρέμα αλεσμένη φρυγανιά, ή μπισκότο ή παντεσπάνι, με σιρόπι ή χωρίς.
- Εγώ έβαλα φρυγανιές σταρένιες και χαρουπιού και τις ράντισα με λίγο σιρόπι κουμ κουάτ!!!
- Σύμφωνα με τον ισχύοντα νόμο περί πνευματικών δικαιωμάτων (Ν.2121/93), απαγορεύεται η αναδημοσίευση σε οποιοδήποτε μέσο, φωτογραφιών, βίντεο και τμήματος ή ολόκληρου του κειμένου της συνταγής και του υπόλοιπου άρθρου της παρούσας ανάρτησης. Επίσης απαγορεύεται η χρήση των συνταγών για επαγγελματικούς σκοπούς, από οποιονδήποτε.