Εκτέλεση

  • Καθαρίζουμε τα κυδώνια και τα μήλα, τα περνάμε από τον τρίφτη του κρεμμυδιού και τα βάζουμε στην κατσαρόλα. Ρίχνουμε το νερό και βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν λίγο για 15 – 20 λεπτά περίπου. Πολτοποιούμε με το ραβδομπλέντερ ή αδειάζουμε το περιεχόμενο της κατσαρόλας στο μπλέντερ και τ’ αλέθουμε. Αν θέλουμε να υπάρχουν στη μαρμελάδα μικρά κομματάκια των φρούτων δεν τ’ αλέθουμε πολύ (να μη γίνουν αλοιφή).

 

  • Τα ξαναρίχνουμε στην κατσαρόλα προσθέτουμε τη ζάχαρη και τα ξυλάκια της κανέλλας. Βράζουμε και ανακατεύουμε συχνά. Προσέχουμε μην μας κάψει γιατί καθώς βράζει πιτσιλάει. Στο τέλος ρίχνουμε το χυμό λεμονιού και ανακατεύουμε. Μόλις δέσει η μαρμελάδα αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και τη μοιράζουμε σε αποστειρωμένα βάζα, τα κλείνουμε καλά και τα γυρίζουμε ανάποδα. Τ’ αφήνουμε έτσι μέχρι να κρυώσουν.

 

  • Σύμφωνα με τον ισχύοντα νόμο περί πνευματικών δικαιωμάτων (Ν.2121/93), απαγορεύεται η αναδημοσίευση σε οποιοδήποτε μέσο, φωτογραφιών, βίντεο και τμήματος ή ολόκληρου του κειμένου της συνταγής και του υπόλοιπου άρθρου της παρούσας ανάρτησης. Επίσης απαγορεύεται η χρήση των συνταγών για επαγγελματικούς σκοπούς, από οποιονδήποτε.
φωτογραφία οδηγιών