Εκτέλεση

  • Πλένουμε καλά τα κιτρολέμονα με μαλακό σφουγγάρι κάτω από τρεχούμενο νερό. Κόβουμε το κοτσάνι τους και τα ξύνουμε ελαφρά. (Δεν πετάμε το ξύσμα το φυλάμε σε βαζάκι στην κατάψυξη ή το αποξηραίνουμε. Θα το χρησιμοποιήσουμε σε κέικ και άλλα γλυκά).

 

  • Βάζουμε τα κιτρολέμονα σε μία κατσαρόλα με αρκετό νερό και τα βράζουμε για 5 – 8 λεπτά. Αδειάζουμε το νερό… προσθέτουμε άλλο ζεστό και επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία. Τα σουρώνουμε τα βάζουμε πάλι στην κατσαρόλα και ρίχνουμε κρύο νερό. Τ΄ αφήνουμε για ένα ολόκληρο βράδυ ή περισσότερο αν χρειαστεί, αλλάζοντας το νερό αρκετές φορές για να ξεπικρίσουν.

 

  • Δοκιμάζουμε και αν  η πίκρα τους έχει φύγει,  κόβουμε το κάθε φρούτο σε  τέσσερις ή οκτώ φέτες, αφαιρούμε τις σκληρές κεντρικές ίνες και τα σπόρια τους και τα ψιλοκόβουμε.

 

  • Ρίχνουμε σε μία κατσαρόλα τη ζάχαρη με το νερό και βράζουμε. Μόλις λιώσει η ζάχαρη προσθέτουμε τα κιτρολέμονα. Σε αυτό το σημείο… αν θέλουμε τη μαρμελάδα μας πολτοποιημένη χρησιμοποιούμε το ραβδομπλέντερ. Διαφορετικά τ΄ αφήνουμε να έχουν μικρά κομματάκια από τη φλούδα. Η γεύση και η νοστιμιά θα είναι ίδια.

 

  • Βράζουμε μέχρι να δέσει η μαρμελάδα μας. Πριν κλείσουμε τη φωτιά φροντίζουμε να είναι μελωμένη όχι πολύ πηχτή γιατί λόγω της πηκτίνης που έχουν τα κιτρολέμονα, όταν κρυώσει θα πήξει κι΄ άλλο.

 

  • Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και μοιράζουμε τη μαρμελάδα σε αποστειρωμένα βάζα. Τα κλείνουμε καλά και τα γυρίζουμε ανάποδα μέχρι να κρυώσουν. Τ΄ αποθηκεύουμε σε σκοτεινό δροσερό ντουλάπι.
  • Καλή επιτυχία!!!

 

  • Σύμφωνα με τον ισχύοντα νόμο περί πνευματικών δικαιωμάτων (Ν.2121/93), απαγορεύεται η αναδημοσίευση σε οποιοδήποτε μέσο, φωτογραφιών, βίντεο και τμήματος ή ολόκληρου του κειμένου της συνταγής και του υπόλοιπου άρθρου της παρούσας ανάρτησης. Επίσης απαγορεύεται η χρήση των συνταγών για επαγγελματικούς σκοπούς, από οποιονδήποτε.
φωτογραφία οδηγιών φωτογραφία οδηγιών

Μοιράσου: