Εκτέλεση

  • Καταπληκτική και αρκετά μυρωδάτη μαρμελάδα με βιολογικά μανταρίνια!!!

 

  • Καθαρίζουμε τα μανταρίνια, αφαιρούμε αν υπάρχουν φύλλα και κοτσάνια, τα πλένουμε καλά τα βάζουμε σε μία κατσαρόλα μαζί με τις φλούδες, τα καλύπτουμε με νερό και τα βράζουμε για 10 λεπτά.  Κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, στραγγίζουμε και ρίχνουμε στην κατσαρόλα κρύο νερό. Τ’ αφήνουμε αρκετές ώρες ή και ένα βράδυ αλλάζοντας το νερό για να ξεπικρίσουν.

 

  • Μετά τ’ αδειάζουμε στο σουρωτήρι και τ’ αφήνουμε να στραγγίσουν καλά. Κόβουμε τα μανταρίνια στη μέση οριζόντια και αφαιρούμε τα κουκούτσια και τις  σκληρές ίνες που έχουν στο κέντρο. Τα βάζουμε στην κατσαρόλα μαζί με τις φλούδες  και προσθέτουμε το νερό. Με το ραβδομπλέντερ τα πολτοποιούμε χωρίς να τα κάνουμε αλοιφή, αφήνουμε να υπάρχουν  μικρά κομμάτια από τις φλούδες. Ρίχνουμε τη ζάχαρη και βράζουμε ανακατεύοντας συχνά για 15 λεπτά. Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να μείνουν αρκετές ώρες.

 

  • Ξαναβράζουμε τη μαρμελάδα για 15 – 20 λεπτά ή μέχρι να δέσει. Λίγα λεπτά πριν την κατεβάσουμε από τη φωτιά προσθέτουμε το χυμό λεμονιού.
  • Τη μοιράζουμε σε αποστειρωμένα βάζα και τα γυρίζουμε ανάποδα μέχρι να κρυώσουν. Μετά τ’ αποθηκεύουμε σε δροσερό, σκοτεινό ντουλάπι ή στο ψυγείο.

 

  • Σύμφωνα με τον ισχύοντα νόμο περί πνευματικών δικαιωμάτων (Ν.2121/93), απαγορεύεται η αναδημοσίευση σε οποιοδήποτε μέσο, φωτογραφιών, βίντεο και τμήματος ή ολόκληρου του κειμένου της συνταγής και του υπόλοιπου άρθρου της παρούσας ανάρτησης. Επίσης απαγορεύεται η χρήση των συνταγών για επαγγελματικούς σκοπούς, από οποιονδήποτε.
φωτογραφία οδηγιών

Μοιράσου: