Εκτέλεση

  • Απ’ τις δικές μας βατομουριές στον ταρατσόκηπο…  και με τη συνταγή της μαμάς έγινε καταπληκτική μαρμελάδα…

 

  • Μαζεύουμε ώριμα βατόμουρα, τα καθαρίζουμε από τα κοτσανάκια τους, τα ζυγίζουμε και τα πλένουμε καλά. Τα βάζουμε σε σουρωτήρι να στραγγίσουν.

 

  • Τα ρίχνουμε σε  μία κατσαρόλα προσθέτουμε τη ζάχαρη και το νερό. Βάζουμε σε μέτρια  φωτιά και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και να αρχίσει να βράζει. Αν κάνει αφρό τον αφαιρούμε. Προσπαθούμε με ένα κουτάλι ή με το εργαλείο του πουρέ πατάτας να τα λιώσουμε κάπως… Βράζουμε μέχρι να δέσει η μαρμελάδα και στο τέλος προσθέτουμε το χυμό λεμονιού. Ανακατεύουμε, μαγειρεύουμε λίγα λεπτά ακόμα και αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά. (Θα καταλάβουμε ότι έδεσε όταν αρχίζει να κολλάει ελαφρώς στον πυθμένα της κατσαρόλας).

 

  • Αδειάζουμε τη μαρμελάδα σε αποστειρωμένα βάζα, τα κλείνουμε καλά και τα γυρίζουμε ανάποδα. Τ’ αφήνουμε να κρυώσουν καλά και μετά τ’ αποθηκεύουμε σε δροσερό σκοτεινό ντουλάπι ή στο ψυγείο.

 

  • Σύμφωνα με τον ισχύοντα νόμο περί πνευματικών δικαιωμάτων (Ν.2121/93), απαγορεύεται η αναδημοσίευση σε οποιοδήποτε μέσο, φωτογραφιών, βίντεο και τμήματος ή ολόκληρου του κειμένου της συνταγής και του υπόλοιπου άρθρου της παρούσας ανάρτησης. Επίσης απαγορεύεται η χρήση των συνταγών για επαγγελματικούς σκοπούς, από οποιονδήποτε.
φωτογραφία οδηγιών φωτογραφία οδηγιών