Εκτέλεση

  • Σε ένα μπολ ρίχνουμε το λάδι, τη ζάχαρη, το χυμό πορτοκάλι και το ξύσμα. Χτυπάμε να αφρατέψουν, προσθέτουμε τη σόδα διαλυμένη στο κονιάκ ή στο λικέρ.

 

  • Ανακατεύουμε καλά και ρίχνουμε λίγο αλεύρι κοσκινισμένο με το μπέικιν πάουντερ. Συνεχίζουμε να προσθέτουμε λίγο – λίγο αλεύρι μέχρι να πετύχουμε ένα πηχτό χυλό.

 

  • Καθαρίζουμε τα μήλα και τα κόβουμε σε κύβους. Τα πασπαλίζουμε με τη μισή κανέλα, τη ζάχαρη και τα ρίχνουμε στο μείγμα με το αλεύρι.

 

  • Καλύπτουμε με λαδόκολλα ένα ταψάκι διαμέτρου 24 εκ. περίπου, λαδώνουμε ελαφρά και αδειάζουμε μέσα το μείγμα. Πασπαλίζουμε με την υπόλοιπη κανέλα και την καστανή ζάχαρη (αν δεν έχουμε καστανή χρησιμοποιούμε λευκή). Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς C για 25΄- 30΄ μέχρι να ροδίσει.

 

 

φωτογραφία οδηγιών φωτογραφία οδηγιών φωτογραφία οδηγιών φωτογραφία οδηγιών

Μοιράσου: