Εκτέλεση

  • Σε μία κατσαρόλα βάζουμε όλα τα υλικά για το σιρόπι και βράζουμε για 5 λεπτά από την στιγμή που θα αρχίσει ο βρασμός. Στο τέλος προσθέτουμε το χυμό λεμονιού. Αφήνουμε να κρυώσει και ετοιμάζουμε τη γέμιση για το κανταΐφι.

 

  • Στο multi κόβουμε τα καρύδια και τα φιστίκια όχι πολύ ψιλά σαν σκόνη αλλά λίγο χοντροκομμένα. Αναμειγνύουμε όλα τα υλικά της γέμισης και ανακατεύουμε καλά.

 

  • Ανοίγουμε το κανταΐφι (όπως ξάνουμε το μαλλί) το τοποθετούμε σε ένα δίσκο και το σκεπάζουμε με μία βρεγμένη πετσέτα για να μη στεγνώσει όση ώρα θα το ετοιμάζουμε.

 

  • Παίρνουμε μικρές ποσότητες το απλώνουμε σε ένα πιάτο, βάζουμε πάνω μία κουταλιά από το μείγμα της γέμισης και τυλίγουμε απαλά σε μικρά ρολά. Συνεχίζουμε με τον ίδιο τρόπο μέχρι να τελειώσουν τα υλικά.

 

  • Τοποθετούμε τα τυλιγμένα ρολά σε βουτυρωμένο ταψί. Λιώνουμε το βούτυρο και ρίχνουμε από 1 έως 2 κουταλιές  σούπας πάνω από κάθε κομμάτι.

 

  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 18οº C για 40 έως 50 λεπτά περίπου ανάλογα με το φούρνο μας μέχρι να ροδίσουν. Μόλις τα βγάλουμε από το φούρνο έτσι όπως είναι ζεστά τα περιχύνουμε με το κρύο σιρόπι σιγά – σιγά με ένα κουτάλι και πασπαλίζουμε με ψιλοκομμένο φιστίκι ή καρύδια. Αφήνουμε αρκετές ώρες να ρουφήξουν καλά το σιρόπι, μέχρι να κρυώσουν… Στη συνέχεια …απόλαυση γεμάτη σιρόπια!!!

 

 

 

 

φωτογραφία οδηγιών φωτογραφία οδηγιών φωτογραφία οδηγιών φωτογραφία οδηγιών