Εκτέλεση

Μικρές σιροπιαστές παραδοσιακές μπουκιές  που ποτέ δεν μπορείς να σταματήσεις στη μία … 

Ετοιμάζουμε το σιρόπι

  • Βράζουμε σε κατσαρόλα για 3 – 5 λεπτά τη ζάχαρη, το νερό, τα γαρίφαλα, το ξυλάκι κανέλα και τη φλούδα λεμονιού. Προσθέτουμε το χυμό λεμονιού, αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει το σιρόπι. (Για να κρυώσει πιο γρήγορα, αδειάζουμε το σιρόπι σε ένα άλλο σκεύος ή βάζουμε την κατσαρόλα σε μία λεκάνη με παγάκια).

 

  • Βάζουμε σε άλλη κατσαρόλα το νερό και το βούτυρο να βράσουν. Μόλις πάρουν βράση, ρίχνουμε όλο το αλεύρι, το σιμιγδάλι και ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα ώσπου να πιεί όλο το νερό. Συνεχίζουμε να ανακατεύουμε για 2 – 3 λεπτά ακόμα. Κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και αφήνουμε λίγο να κρυώσει. Προσθέτουμε τη σόδα, τη βανίλια και ρίχνουμε ένα – ένα τα αυγά δουλεύοντας το μείγμα με την ξύλινη κουτάλα μέχρι να γίνει ή ζύμη σφιχτή.

 

  • Βάζουμε αρκετό σπορέλαιο να κάψει σ’ ένα μικρό κατσαρολάκι ή σ’ ένα μικρό βαθύ τηγάνι.
  • Σε μία σακούλα ζαχαροπλαστικής με κορνέ που έχει δόντια βάζουμε μέσα τη ζύμη. Πιέζουμε τη σακούλα, βγαίνει ή ζύμη και κόβουμε τουλουμπάκια στο μέγεθος που θέλουμε με ένα μαχαίρι ή ψαλίδι βουτηγμένο στο νερό (για να μην κολλάει η ζύμη) και τα ρίχνουμε απ’ ευθείας στο καυτό λάδι. Μόλις γεμίσει το τηγάνι με τουλουμπάκια τα γυρίζουμε να ροδοκοκκινίσουν απ’ όλες τις πλευρές, τα βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα ώστε να στραγγίζει το λάδι και τα ρίχνουμε στο κρύο σιρόπι.

 

  • Βγάζουμε τα πρώτα από το σιρόπι και τα τοποθετούμε σε πιατέλα. Ετοιμάζουμε άλλη τηγανιά τουλουμπάκια, τα τηγανίζουμε…  τα σιροπιάζουμε…. και συνεχίζουμε μέχρι να τελειώσει ή ζύμη…

 

  • Σύμφωνα με τον ισχύοντα νόμο περί πνευματικών δικαιωμάτων (Ν.2121/93), απαγορεύεται η αναδημοσίευση σε οποιοδήποτε μέσο, φωτογραφιών, βίντεο και τμήματος ή ολόκληρου του κειμένου της συνταγής και του υπόλοιπου άρθρου της παρούσας ανάρτησης. Επίσης απαγορεύεται η χρήση των συνταγών για επαγγελματικούς σκοπούς, από οποιονδήποτε.
φωτογραφία οδηγιών φωτογραφία οδηγιών