Εκτέλεση
- Χτυπήστε πρώτα το βούτυρο με τη ζάχαρη να αφρατέψουν. Συνεχίζοντας το χτύπημα, ρίχνουμε ένα ένα τους κρόκους και την κανέλα. Προσθέτουμε λίγο – λίγο το σιμιγδάλι μέσα στο οποίο έχουμε ρίξει το baking powder και ανακατεύουμε ελαφρά. Ρίχνουμε και τα αμύγδαλα.
- Χτυπήστε τα ασπράδια μέχρι να γίνουν αφράτη μαρέγκα. Προσθέτουμε τη μαρέγκα στο μείγμα με το σιμιγδάλι και ανακατεύουμε απαλά.
Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα ταψάκι βουτυρωμένο διαμέτρου 20 – 22 εκατοστών, το απλώνουμε όμορφα με μια σπάτουλα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς 30 λεπτά περίπου μέχρι να ροδίσει καλά η επιφάνεια.
- Ετοιμάζουμε το σιρόπι: Ενώ ο χαλβάς ψήνεται βράζουμε τα υλικά για το σιρόπι 8 – 10 λεπτά. Σιροπιάζουμε το χαλβά μόλις βγει από το φούρνο και αφήνουμε μέχρι να απορροφήσει το σιρόπι. Αφού κρυώσει κόβουμε σε κομμάτια και είναι έτοιμος να τον σερβίρουμε!!!