Εκτέλεση

  • Εύκολη… ιδιαίτερη μηλόπιτα με αμυγδαλόπαστα χωρίς λιπαρά!!!

 

  • Στρώνουμε με χαρτί ψησίματος και λαδώνουμε τη βάση μιας φόρμας ή ενός μικρού ταψιού ή άλλο πυρίμαχο σκεύος διαμέτρου 20 έως 22 εκ.

 

  • Χτυπάμε τ’ αυγά μέχρι να γίνουν αφράτα και ρίχνουμε τη βανίλια, την αμυγδαλόπαστα και τα μήλα (κρατάμε λίγα κπμμάτια για το τέλος). Ανακατεύουμε και προσθέτουμε το αλεύρι κοσκινισμένο με το μπέικιν πάουντερ συνεχίζοντας το ανακάτεμα απαλά. Αδειάζουμε το μείγμα στη φόρμα ή στο ταψί. Τοποθετούμε από πάνω τα υπόλοιπα κομμάτια από τα μήλα που κρατήσαμε και τ’ αμύγδαλα.

 

  • Ψήνουμε για 5ο-55 λεπτά, μέχρι να ροδίσει και να βγαίνει καθαρό το ξυλάκι – καλαμάκι για σουβλάκι ή ένα λεπτό μαχαίρι βυθίζοντάς το στην πίτα για να δούμε αν ψήθηκε.
    Τη βγάζουμε από το φούρνο, αφήνουμε να κρυώσει για 10 λεπτά, την ξεφορμάρουμε και… έτοιμη να την απολαύσουμε!

 

  • Σύμφωνα με τον ισχύοντα νόμο περί πνευματικών δικαιωμάτων (Ν.2121/93), απαγορεύεται η αναδημοσίευση σε οποιοδήποτε μέσο, φωτογραφιών, βίντεο και τμήματος ή ολόκληρου του κειμένου της συνταγής και του υπόλοιπου άρθρου της παρούσας ανάρτησης. Επίσης απαγορεύεται η χρήση των συνταγών για επαγγελματικούς σκοπούς, από οποιονδήποτε.
φωτογραφία οδηγιών φωτογραφία οδηγιών