Εκτέλεση

  • Κλαφουτί! Γαλλική παραδοσιακή γλυκιά πίτα… Ζουμερό ελαφρύ κέικ!!!

 

  • Πλένουμε τα μούσμουλα και τ’ αφήνουμε να στραγγίσουν από τα νερά τους ή τα σκουπίζουμε με χαρτί κουζίνας. Τα ξεφλουδίζουμε, τα κόβουμε στη μέση, αφαιρούμε τα κουκούτσια τους και τα απλώνουμε πάνω σε  βουτυρωμένο ταψάκι ή άλλο πυρίμαχο σκεύος διαμέτρου 22 εκ. περίπου.

 

  • Χτυπάμε τ’ αυγά με τη ζάχαρη, προσθέτουμε τη βανίλια, το αλεύρι και ρίχνουμε το γάλα λίγο – λίγο ενώ συγχρόνως ανακατεύουμε.

 

  • Περιχύνουμε με το μείγμα τα μούσμουλα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 – 180 βαθμούς C για 20 – 40 λεπτά περίπου πάντα σύμφωνα με το φούρνο μας, μέχρι να ψηθεί και να ροδίσει ελαφρώς.

 

  • Σύμφωνα με τον ισχύοντα νόμο περί πνευματικών δικαιωμάτων (Ν.2121/93), απαγορεύεται η αναδημοσίευση σε οποιοδήποτε μέσο, φωτογραφιών, βίντεο και τμήματος ή ολόκληρου του κειμένου της συνταγής και του υπόλοιπου άρθρου της παρούσας ανάρτησης. Επίσης απαγορεύεται η χρήση των συνταγών για επαγγελματικούς σκοπούς, από οποιονδήποτε.