Εκτέλεση

Κοσκινίζουμε το σουσάμι και το πλένουμε (αν δεν είναι καθαρό) για να φύγει το χώμα και άλλα σκουπιδάκια. Αφού στεγνώσει το ψήνουμε σε μέτριο φούρνο μέχρι να πάρει λίγο χρώμα. Μπορούμε να το ψήσουμε και σε τηγάνι στο μάτι της κουζίνας αλλά με προσοχή. Το σουσάμι αν παραψηθεί πικρίζει. Στη συνέχεια κι ενώ το σουσάμι είναι ζεστό το στουμπίζουμε στο γουδί ή το αλέθουμε στο μούλτι. Αλέθουμε επίσης ξεχωριστά και την καρυδόψιχα. Βάζουμε το σουσάμι σε ένα βαθύ σκεύος ή μπολ και το ανακατεύουμε με τη μισή ποσότητα από τη ζάχαρη, την κανέλα και το γαρύφαλλο. Σε ένα άλλο μπολ βάζουμε την καρυδόψιχα και την ανακατεύουμε με την υπόλοιπη ζάχαρη την κανέλα και το γαρύφαλλο.

 

Λαδώνουμε το ταψί του φούρνου. Στρώνουμε τρία φύλλα που τα έχουμε λαδώσει μεταξύ τους με το σουσαμέλαιο. Πάνω στο τρίτο φύλλο βάζουμε μια στρώση από το μείγμα του σουσαμιού και από πάνω τοποθετούμε ένα άλλο φύλλο το λαδώνουμε και πασπαλίζουμε με το μείγμα καρυδόψιχας. Συνεχίζουμε στρώνοντας ένα φύλλο και πασπαλίζοντας εναλλάξ με μείγμα σουσαμιού και καρυδόψιχας. Κάθε φορά που τοποθετούμε ένα φύλλο το λαδώνουμε. Στο τέλος σκεπάζουμε πάλι με τρία φύλλα μαζί λαδωμένα μεταξύ τους, κόβουμε με κοφτερό μαχαίρι σε κομμάτια (ρόμβους) όπως τον μπακλαβά και στη μέση κάθε κομματιού καρφώνουμε ένα γαρύφαλλο. Ψήνουμε τη σουσαμόπιτα σε μέτριο φούρνο στους 170 – 180 βαθμούς C για 40΄- 50΄περίπου μέχρι να ροδίσει.
Όση ώρα ψήνεται η σουσαμόπιτα ετοιμάζουμε το σιρόπι βάζοντας τη ζάχαρη, το νερό και τα μπαχαρικά να βράσουν σε δυνατή φωτιά για 5-6 λεπτά. Ρίχνουμε το σιρόπι χλιαρό πάνω στη ζεστή σουσαμόπιτα και αφήνουμε να απορροφηθεί.

 

  • Σύμφωνα με τον ισχύοντα νόμο περί πνευματικών δικαιωμάτων (Ν.2121/93), απαγορεύεται η αναδημοσίευση σε οποιοδήποτε μέσο, φωτογραφιών, βίντεο και τμήματος ή ολόκληρου του κειμένου της συνταγής και του υπόλοιπου άρθρου της παρούσας ανάρτησης. Επίσης απαγορεύεται η χρήση των συνταγών για επαγγελματικούς σκοπούς, από οποιονδήποτε.

 

φωτογραφία οδηγιών φωτογραφία οδηγιών φωτογραφία οδηγιών φωτογραφία οδηγιών