Εκτέλεση

Σ΄ ένα μπολ αναμειγνύουμε το αλεύρι, το μπέικιν, το αλάτι,  και τη ζάχαρη άχνη. Προσθέτουμε το βούτυρο και τρίβουμε το μείγμα με τα δάχτυλα μας ώσπου να μοιάζει με ψίχουλα. Προσθέτουμε τον κρόκο και κρύο νερό και τα δουλεύουμε ώσπου να γίνει ζύμη.
Στρώνουμε τη ζύμη σε φόρμες για τάρτες και τις βάζουμε για 30 λεπτά στο ψυγείο. (Αν περισσέψει ζύμη τη βάζουμε  στην κατάψυξη για άλλη τάρτα).
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 – 200 βαθμούς. Καλύπτουμε τις φόρμες με χαρτί ζαχαροπλαστικής και σκορπίζουμε σε κάθε μια λίγα ξερά φασόλια. Τις ψήνουμε για 10 λεπτά, αφαιρούμε το χαρτί και τα φασόλια και της ξαναβάζουμε στο φούρνο για 5΄ μέχρι να ροδίσουν.
Χτυπάμε σε μπολ τους κρόκους το κορνφλάουρ, τη ζάχαρη και τη βανίλια.
Ζεσταίνουμε σε ένα σκεύος το γάλα το ρίχνουμε στους κρόκους χτυπώντας το μείγμα συνεχώς. Μεταφέρουμε το μείγμα σε καθαρό σκεύος και το βάζουμε πάλι στη φωτιά ανακατεύοντας συνέχεια μέχρι να πήξει η κρέμα αλλά όχι να πάρει βράση. Αποσύρουμε από τη φωτιά, καλύπτουμε με ένα κομμάτι  μεμβράνης και αφήνουμε την κρέμα να κρυώσει.
Σκορπίζουμε τα κεράσια στις τάρτες και ρίχνουμε από πάνω την κρέμα. Τις τοποθετούμε στο ψυγείο για 2 ώρες.
Λίγο πριν σερβίρουμε τις ραντίζουμε με άχνη ζάχαρη, προθερμαίνουμε το γκριλ και βάζουμε τις τάρτες μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και να καραμελώσει. Αφήνουμε τις τάρτες να κρυώσουν για 10 λεπτά και κατόπιν τις σερβίρουμε.

 

Σύμφωνα με τον ισχύοντα νόμο περί πνευματικών δικαιωμάτων (Ν.2121/93), απαγορεύεται η αναδημοσίευση σε οποιοδήποτε μέσο, φωτογραφιών, βίντεο και τμήματος ή ολόκληρου του κειμένου της συνταγής και του υπόλοιπου άρθρου της παρούσας ανάρτησης. Επίσης απαγορεύεται η χρήση των συνταγών για επαγγελματικούς σκοπούς, από οποιονδήποτε.

φωτογραφία οδηγιών φωτογραφία οδηγιών φωτογραφία οδηγιών

Μοιράσου: