Τάρτα μους σοκολάτα

24 Σεπτεμβρίου 2018

Υλικά

Για τη βάση

  • 1 πακέτο μπισκότα  της αρεσκείας μας
  • 100 γρ. βούτυρο
  • 3 κ.σ. κακάο
  • 2 κ.σ. κονιάκ ή λικέρ της αρεσκείας μας

 

Για τη μους σοκολάτα

  • 250 γρ. κουβερτούρα
  • 200 ml κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
  • 100 ml γάλα

Εκτέλεση

Ετοιμάζουμε τη βάση της τάρτας

  • Βάζουμε τα μπισκότα στο μουλτι, τα θρυμματίζουμε και τα βάζουμε σε ένα μπολ.
    Σε μία μικρή κατσαρόλα λιώνουμε το βούτυρο, προσθέτετε το κακάο, το κονιάκ, ανακατεύουμε καλά και τα ρίχνουμε στο μπολ με τα μπισκότα. Συνεχίζουμε το ανακάτεμα να ομογενοποιηθούν τα υλικά και απλώνουμε το μείγμα σε μια φόρμα για τάρτες, διαμέτρου 20 εκ. και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 10 ‘. Βγάζετε από το φούρνο και αφήνουμε τη βάση να κρυώσει καλά.

Ετοιμάζουμε τη μους σοκολάτα.

  • Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το γάλα και το βάζουμε να βράσει. Μόλις αρχίσει ο βρασμός αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και ρίχνουμε μέσα την τεμαχισμένη κουβερτούρα και ανακατεύουμε καλά να λιώσει. Αφήνουμε λίγο να κρυώσει. Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος στο μίξερ μέχρι να πήξει, να γίνει σαντιγύ. Τη ρίχνουμε στο μείγμα με τη σοκολάτα και ανακατεύουμε καλά να ομογενοποιηθεί το μείγμα.

 

  • Το απλώνουμε πάνω στη μπισκοτένια βάση και βάζουμε την τάρτα μας στο ψυγείο για να παγώσει η μους. Πριν τη σερβίρουμε τη στολίζουμε σύμφωνα με τη φαντασία μας.
φωτογραφία οδηγιών
φωτογραφία οδηγιών
Μοιράσου:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.