Εκτέλεση

λαχταριστή ζουμερή σοκολατόπιτα υγείας τούρτα !!!

  • Λιώνουμε σε μπεν μαρί τη σοκολάτα και την αφήνουμε να κρυώσει λίγο (όχι να παγώσει.

 

  • Σε ένα μπολ χτυπάμε τη ζάχαρη με το ελαιόλαδο και τα αυγά για 5 λεπτά και προσθέτουμε το κακάο. Συνεχίζουμε το χτύπημα να αναμειχθεί το κακάο με το μείγμα των αυγών. Ρίχνουμε το ξίσμα πορτοκαλιού και το χυμό μέσα στον οποίο λιώσαμε τη σόδα. Ανακατεύουμε και προσθέτουμε τη λιωμένη σοκολάτα συνεχίζοντας το ανακάτεμα ενώ ρίχνουμε λίγο – λίγο και το αλεύρι. Αφου έχουν αναμειχθεί τα υλικά αδειάζουμε το μείγμα σε ένα ελαφρώς βουτυρωμένο ταψάκι ή φόρμα με αποσπώμενη βάση διαμέτρου 18 εκατοστά περίπου. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 – 180 βαθμούς C γιά 15 λεπτά. Βγάζουμε από το φούρνο, αφήνουμε μερικά λεπτά να κρυώσει λίγο.

 

  • Ετοιμάζουμε το γλάσο σοκολάτας.
  • Κόβουμε κομμάτια τη σοκολάτα και τη βάζουμε σε μια μικρή κατσαρόλα. Προσθέτουμε το γάλα και σε πολύ χαμηλή φωτιά ανακατεύουμε συνέχεια μέχρι να λιώσει η σοκολάτα, να αναμιχθεί με το γάλα και να ομογενοποιηθεί.
  • Αποσύρουμε το γλάσο από τη φωτιά και μόλις κρυώσει λίγο,  ξεφορμάρουμε τη σοκολατόπιτα και την  περιχύνουμε με το γλάσο για να την κάνουμε περισσότερο σοκολατένια!

 

  • Τη στολίζουμε … και έτοιμη η τούρτα σοκολατόπιτα!!!