Εκτέλεση
Τυρί και σταφύλι υπέροχος συνδυασμός στη συνταγή με τα εντυπωσιακά και λαχταριστά ταρτάκια! Τραγανά και γευστικότατα!!!
Ετοιμάζουμε τη ζύμη:
- Κοσκινίζουμε σε ένα μπολ το αλεύρι μαζί με το αλάτι. Προσθέτουμε το βούτυρο κομμένο σε μικρά κομμάτια. Ανακατεύουμε και τρίβουμε με τα δάχτυλα, ώσπου το μείγμα να μοιάζει με ψίχουλα. Ρίχνουμε τη ζάχαρη, τη βανίλια και κουταλιά – κουταλιά το γάλα ζυμώνοντας. Προσθέτουμε το αυγό, συνεχίζουμε το ζύμωμα μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά και να γίνει η ζύμη λεία και μαλακή. Την τυλίγουμε με μεμβράνη και τη βάζουμε στο ψυγείο για μια ώρα.
- Κόβουμε 24 στρογγυλά χαρτάκια από λαδόκολλα, (χαρτί ζαχαροπλαστικής) διαμέτρου όσο οι βάσεις από τα φορμάκια. Χωρίζουμε τη ζύμη σε 12 μπαλάκια και τ΄ απλώνουμε ένα – ένα σε κάθε φόρμα. Τρυπάμε καλά τη βάση με ένα πιρούνι. Στρώνουμε τα υπόλοιπα χαρτάκια λαδόκολλας στη ζύμη. Ρίχνουμε από πάνω ξερά φασόλια, ή άλλα όσπρια. Τοποθετούμε τα φορμάκια πάνω στη σχάρα ή μέσα σ’ ένα ταψί του φούρνου και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 10 λεπτά. Αφαιρούμε τη λαδόκολλα και τα όσπρια και ψήνουμε για 5 λεπτά ακόμα ή μέχρι να ροδίσουν ελαφρώς. Τα βγάζουμε απ’ τα φορμάκια και τ΄ αφήνουμε σε σχάρα να κρυώσουν.
Ετοιμάζουμε τη κρέμα
- Σ’ ένα μπολ αναμειγνύουμε το τυρί κρέμα με τη ζάχαρη άχνη και τη βανίλια. Ρίχνουμε λίγο – λίγο το γάλα
- ανακατεύοντας μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά και αποκτήσουμε μια παχύρευστη κρέμα .
- Γεμίζουμε τα ταρτάκια και σκορπάμε πάνω ρόγες από σταφύλια χωρίς κουκούτσι. Αν θέλουμε τα περιχύουμε με γλάσο μαρμελάδας, μέλι ή άλλο σιρόπι .
-
Σύμφωνα με τον ισχύοντα νόμο περί πνευματικών δικαιωμάτων (Ν.2121/93), απαγορεύεται η αναδημοσίευση σε οποιοδήποτε μέσο, φωτογραφιών, βίντεο και τμήματος ή ολόκληρου του κειμένου της συνταγής και του υπόλοιπου άρθρου της παρούσας ανάρτησης. Επίσης απαγορεύεται η χρήση των συνταγών για επαγγελματικούς σκοπούς, από οποιονδήποτε.