Αμπελοβλάσταρα-κορφάδες κληματαριάς τουρσί

12 Μαΐου 2017

Αυτή την εποχή στο αμπέλι και στην κληματαριά υπάρχουν άφθονα φρέσκα, τρυφερά και ζουμερά βλαστάρια. Ώρα να φτιάξουμε τουρσί με αμπελοβλάσταρα (κορφάδες)… Ο καλύτερος μεζές για ούζο και τσίπουρο!!!

«Τα δώρα της κληματαριάς!!!» εδώ 

Υλικά

  • τρυφερά βλαστάρια βρασμένα ή καλύτερα απλά ζεματισμένα
  • ξίδι και ζεστό νερό σε αναλογία  2 προς 1 (2/3 ξύδι, 1/3 νερό)
  • 1 κ. γ. χοντρό αλάτι
  • 2 – 3 σκελίδες σκόρδο
  • κόκκους από πιπέρι (διάφορους)
  • ελαιόλαδο
  • κόκκινες καυτερές πιπερίτσες ή επιλέγουμε ότι άλλο θέλουμε και σε τι ποσότητα το θέλουμε (μπαχάρι σε κόκκους, γλυκάνισο, μάραθο, κόλιαντρο, πορτοκάλι, λεμόνι κλπ.

 

Εκτέλεση

Κανονικά για το τουρσί τα βλαστάρια δεν πρέπει να είναι πολύ βρασμένα – μόνο ζεματισμένα (να είναι όμως πολύ τρυφερά).
Τα Βάζουμε, αφού στραγγίσουν και κρυώσουν σε 1 ή 2 βάζα (ανάλογα την ποσότητα που έχουμε). Σε ένα σκεύος βάζουμε το νερό, το ξίδι, και το αλάτι. Ρίχνουμε πάνω από τα βλαστάρια το αλατοξιδόνερο και σε κάθε βάζο βάζουμε από μια σκελίδα σκόρδο, κόκκους πιπέρι, πιπερίτσες και ότι άλλο θέλουμε. Πιέζουμε με ένα κουτάλι, για να είναι τα βλαστάρια μέσα στο νερό. Αν χρειαστεί ρίχνουμε λίγο ακόμα ζεστό νερό και τέλος καλύπτουμε με ελαιόλαδο. Κλείνουμε καλά τα βάζα και τα ανοίγουμε μετά από 2-3 εβδομάδες (τότε θα είναι έτοιμα).

φωτογραφία οδηγιών
φωτογραφία οδηγιών
Μοιράσου:

Ετικέτες

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.