Μπιζέλια με λαχανικά

3 Μαΐου 2019

Είναι η εποχή τους και μας αρέσουν πολύ… Είναι δύσκολο να τα βρει κανείς στην αγορά… γι’ αυτό καλλιεργούμε τα δικά μας και μάλιστα σε γλάστρες!

 

Άλλες συνταγές με μπιζέλια… λαδερά->εδώ ,κοτόπουλο με μπιζέλια στο πήλινο->εδώ

Υλικά

  • 1  κιλ. φρέσκα τρυφερά μπιζέλια
  • 3 καρότα σε ροδέλες
  • 2 πατάτες σε μικρά κομμάτια
  • 1 ματσάκι  φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 1 πράσo ψιλoκομμένo
  • 1 ξερό κρεμμύδι σε λεπτές φέτες
  • 3-4 βλαστάρια κληματαριάς
  • 1 κιλ. φρέσκες ντομάτες ψιλοκομμένες
  • 2 φλιτζ. πολτό ντομάτας
  • 1 /2 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1 φλιτζ. του τσαγιού ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι

 

Εκτέλεση

  • Καθαρίζουμε τα μπιζέλια κόβοντας με μαχαίρι τις 2 άκρες και αφαιρούμε τις κλωστές, αν υπάρχουν. Τα πλένουμε καλά και τα αφήνουμε να στραγγίσουν.

 

  • Ετοιμάζουμε και τα υπόλοιπα λαχανικά και τα ρίχνουμε όλα σε ένα ταψί ή άλλο μεγάλο πυρίμαχο σκεύος. Προσθέτουμε τα μυρωδικά, τα βλαστάρια κομμένα, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε. Περιχύνουμε με το πολτό ντομάτας και το ελαιόλαδο, σκεπάζουμε το ταψί με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 50 έως 60 λεπτά περίπου.

 

  • Παρακολουθούμε και αν χρειαστεί ρίχνουμε λίγο νερό ζεστό. Θα είναι έτοιμο, όταν ψηθούν τα λαχανικά, μαλακώσουν τα μπιζέλια και το φαγητό μας μείνει με μελωμένη σάλτσα.

Μπορούν να μαγειρευτούν και στην κατσαρόλα!

φωτογραφία οδηγιών
φωτογραφία οδηγιών
Μοιράσου:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.