Κόκορας χωριάτικος στιφάδο

21 Οκτωβρίου 2017

…παραδοσιακή συνταγή της γιαγιάς που ανήκει στα πιο νόστιμα φαγητά. Με τον ίδιο τρόπο μπορούμε να φτιάξουμε στιφάδο με οποιοδήποτε πουλερικό και κυνήγι καθώς και με κουνέλι, μοσχάρι και βοδινό.

Υλικά

  • Ένας κόκορας χωριάτικος ή ένα απλό κοτόπουλο
  •  1 φλιτζ. του τσαγιού ελαιόλαδο
  • 2 κουταλιές της σούπας πελτέ ντομάτας
  • 1 κ. γ. ζάχαρη
  • 1 φλιτζ. του τσαγιού ζεστό νερό
  • 1 κιλό κρεμμυδάκια για στιφάδο (μπορούμε να βρούμε και κατεψυγμένα έτοιμα καθαρισμένα)
  • 3 φύλλα δάφνης
  •  4-5 σκελίδες σκόρδο
  • 1/2 φλιτζ. του τσαγιού ξίδι
  • αλάτι – πιπέρι

Εκτέλεση

  • Πλένουμε καλά τον κόκορα και τον κόβουμε σε μερίδες. Βάζουμε σε κατσαρόλα το λάδι να κάψει και ροδίζουμε ελαφρά τις μερίδες. Σβήνουμε με το ξίδι, προσθέτουμε τον πελτέ, τη δάφνη, τη ζάχαρη, το νερό, αλάτι, πιπέρι και κλείνουμε την κατσαρόλα.

 

  • Αφήνουμε να μαγειρευτούν σε χαμηλή φωτιά για μισή ώρα, μετά ρίχνουμε τα κρεμμυδάκια καθαρισμένα ολόκληρα. Συνεχίζουμε το μαγείρεμα περίπου για 1 ώρα ακόμα πάντα σε χαμηλή φωτιά και παρακολουθούμε το φαγητό μας μήπως χρειαστεί να προσθέσουμε λίγο ζεστό νερό.

 

  • Θα είναι έτοιμο μόλις μαλακώσουν αρκετά (ψηθούν) τα κρεμμυδάκια και το κρέας και μελώσει η σάλτσα του.
φωτογραφία οδηγιών
φωτογραφία οδηγιών
Μοιράσου:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *