Γαρίδες στα κάρβουνα από τον Δημήτρη

24 Νοεμβρίου 2017
"

… ο πιο γευστικός θαλασσινός μεζές.

Για πρώτη φορά φάγαμε γαρίδες με τόση νοστιμιά… κρυμμένη στην καταπληκτική μαρινάδα που ετοίμασε ο Δημήτρης φίλος και κουμπάρος μας και συνέχισε με την τελετουργική διαδικασία ψησίματος.Τις απολαύσαμε πίνοντας  κρύο λευκό κρασί.

 

"

Υλικά

  • 1 κιλό φρέσκες γαρίδες
  • 1 φλιτζ. τσαγιού ελαιόλαδο
  • 1 φλιτζ. τσαγιού νερό
  • φρέσκα φύλλα δενδρολίβανου
  • 1 φλιτζ. τσαγιού χυμό πορτοκαλιού
  • 1/2 φλιτζ. τσαγιού χυμό λεμονιού
  • αλάτι

Εκτέλεση

ο Δημήτρης  έκανε τα μαγικά του… για να γίνουν οι γαρίδες τέλειες. Ετοίμασε τη μαρινάδα σε ένα φαρδύ μπολ, ανακατεύοντας το ελαιόλαδο, το νερό, τους χυμούς πορτοκαλιού και λεμονιού, τα φύλλα δενδρολίβανου, το αλάτι και το πιπέρι. Έριξε μέσα στη μαρινάδα τις γαρίδες με το κέλυφος, αφού πρώτα τις έπλυνε καλά και τις στράγγισε από τα πολλά νερά τους. Τις σκέπασε και τις άφησε στο ψυγείο για 2 – 3 ώρες.
Όταν ήρθε ή ώρα να ψηθούν συγκέντρωσε τα κάρβουνα στην ψησταριά σε σωρό και τα άναψε βάζοντας φωτιά. Σε μισή ώρα περίπου τα κάρβουνα ήταν έτοιμα (πυρωμένα, κόκκινα, χωρίς να βγάζουν καπνό). Τα άπλωσε και περίμενε λίγο για να μειωθεί ή ένταση της θερμότητας.  Τοποθέτησε τις γαρίδες στη σχάρα για να ψηθούν πάνω στα έτοιμα κάρβουνα. Κατά τη διάρκεια του ψησίματος, 20΄- 30΄ περίπου, τις γύρισε 2-3 φορές και τις άλειφε με τη μαρινάδα που έμεινε στο μπολ όπου ήταν πριν οι γαρίδες. Ήταν έτοιμες και καλά ψημένες από τις δύο πλευρές με λαχταριστό κοκκινωπό χρώμα. Δεν πρόλαβαν να βγουν από τα κάρβουνα κι έγιναν ανάρπαστες.

φωτογραφία οδηγιών
φωτογραφία οδηγιών
Μοιράσου:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *