Μαυρομάτικα σαλάτα

29 Ιουλίου 2018

Υλικά

  • 200 γρ. μαυρομάτικα φασόλια
  • 2 ντομάτες
  • 1 κίτρινη και 1 κόκκινη πιπεριά
  • 1/2 ματσάκι μαϊντανό
  • 1 φρέσκο κρεμμύδι κι ένα ξερό
  • αλάτι – πιπέρι
  • 2 κ.σ. ξίδι μπαλσάμικο ή μηλόξιδο
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • ελιές

Εκτέλεση

  • Ξεπλένουμε τα μαυρομάτικα φασόλια και τα ρίχνουμε σε μια κατσαρόλα με κρύο νερό. Βάζουμε την κατσαρόλα στη φωτιά και αφήνουμε να βράσουν για 5΄. Πετάμε το πρώτο νερό, στην συνέχεια βάζουμε πάλι τα φασόλια στην κατσαρόλα με καθαρό νερό να βράσουν για 30′- 40΄ περίπου, μέχρι να μαλακώσουν, (προσέχουμε να μην παραβράσουν και λιώσουν, τα θέλουμε ολόκληρα).

 

  • Τα σουρώνουμε και τα αφήνουμε να κρυώσουν. Πλένουμε τις ντομάτες και τις κόβουμε σε κυβάκια. Το ίδιο κάνουμε και με τις πιπεριές. Ψιλοκόβουμε το μαϊντανό και τα κρεμμύδια.

 

  • Σε ένα μπολ ρίχνουμε τα υλικά μας φασόλια- ντομάτες – πιπεριές – μαϊντανό-κρεμμύδι, ανακατεύουμε καλά και αλατοπιπερώνουμε. Προσθέτουμε τις ελιές, το ελαιόλαδο και το μπαλσάμικο. Ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε.
φωτογραφία οδηγιών
Μοιράσου:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *