Εκτέλεση

  • Τοποθετούμε τα σύκα σε ένα μπολ με ζεστό νερό και τα αφήνουμε για 1 έως 2 ώρες για να μαλακώσουν. Στη συνέχεια αδειάζουμε το νερό και τα βάζουμε σε σουρωτήρι.

 

  • Σε μια κατσαρόλα τοποθετούμε το μέλι, τη ζάχαρη το χυμό πορτοκαλιού, λεμονιού, και το νερό. Μόλις αρχίσουν να βράζουν, ρίχνουμε τα ξερά σύκα, τη βανίλια και την κανέλα.

 

  • Αφήνουμε να βράσουν μέχρι να αρχίσει να δένει το σιρόπι. Δοκιμάζουμε σε ένα πιατάκι. Πρέπει να είναι παχύρρευστο (ρίχνοντας μια σταγόνα πρέπει να στέκεται και να μη σκορπά).

 

  • Κατεβάζουμε από τη φωτιά και πριν κρυώσει καλά το μοιράζουμε σε αποστειρωμένα βάζα.

 

  • Σύμφωνα με τον ισχύοντα νόμο περί πνευματικών δικαιωμάτων (Ν.2121/93), απαγορεύεται η αναδημοσίευση σε οποιοδήποτε μέσο, φωτογραφιών, βίντεο και τμήματος ή ολόκληρου του κειμένου της συνταγής και του υπόλοιπου άρθρου της παρούσας ανάρτησης. Επίσης απαγορεύεται η χρήση των συνταγών για επαγγελματικούς σκοπούς, από οποιονδήποτε.

ΞΕΡΑ ΣΥΚΑ

φωτογραφία οδηγιών φωτογραφία οδηγιών

Μοιράσου: