Πάστα φλόρα καρδιά

14 Φεβρουαρίου 2018

Υλικά

  • ¾ φλιτζ. του τσαγιού βούτυρο
  • 1/3 φλιτζ. του τσαγιού ζάχαρη
  • 3 κ.σ λικέρ της αρεσκείας μας ή κονιάκ
  • 1/3 κ.γ. σόδα
  • 1 αυγό
  • 1 κ.γ. ξύσμα πορτοκαλιού ή βανίλια για άρωμα
  • 2&1/2 – 3 φλιτζ. του τσαγιού αλεύρι
  • 300 γρ. μαρμελάδα από μούρα ή κάποια άλλη

Εκτέλεση

Σε μία λεκάνη χτυπάμε τη ζάχαρη και το βούτυρο μέχρι να γίνει το μείγμα αφράτο. Συνεχίζουμε το χτύπημα και προσθέτουμε το αυγό, τη βανίλια και το λικέρ όπου έχουμε λιώσει τη σόδα. Στη συνέχεια ρίχνουμε το αλεύρι λίγο – λίγο, ζυμώνουμε μέχρι να γίνει η ζύμη μαλακή και να δουλεύεται εύκολα χωρίς να κολλάει στα χέρια.

Σε μία φόρμα καρδιά στρώνουμε χαρτί ψησίματος το λαδώνουμε και απλώνουμε τη ζύμη (κρατάμε ένα μικρό κομμάτι για να κάνουμε σχέδια στο τέλος, να τα βάλουμε από πάνω).

Στρώνουμε τη μαρμελάδα πάνω στη ζύμη, φτιάχνουμε μικρές καρδούλες με τη ζύμη που κρατήσαμε και τις τοποθετούμε πάνω στη μαρμελάδα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 – 180° C για 30′- 40′ περίπου (ανάλογα με το φούρνο μας), μέχρι η ζύμη να ροδίσει ελαφρά. Τη βγάζουμε από το φούρνο, αφήνουμε λίγο να κρυώσει και βγάζουμε την πάστα φλόρα με προσοχή σε μία πιατέλα.

φωτογραφία οδηγιών
φωτογραφία οδηγιών
Μοιράσου:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *