Εκτέλεση

  • Βάζουμε στη φωτιά μια κατσαρόλα με το λάδι και όταν ζεσταθεί προσθέτουμε το χοιρινό και το ροδίζουμε απ’ όλες τις πλευρές. Ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι και το κρεμμύδι, ανακατεύουμε για 5΄, προσθέτουμε τα γαρύφαλλα και την κανέλα και σβήνουμε με το κρασί. Αφήνουμε λίγο να εξατμιστεί το αλκοόλ και στη συνεχεία προσθέτουμε περίπου 2 φλιτζ. βραστό νερό να μισοσκεπαστεί το κρέας. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα με το καπάκι της και σιγομαγειρεύουμε για 1 ώρα περίπου. Προσέχουμε μήπως χρειαστεί να προσθέσουμε λίγο νερό.

 

  • Όση ώρα το χοιρινό βράζει, ετοιμάζουμε τα κυδώνια. Αφού τα καθαρίσουμε και τα κόψουμε σε κομμάτια τα βάζουμε σε μία κατσαρόλα με τη ζάχαρη και το χυμό από τα δύο ρόδια. Μόλις μαλακώσουν και μελώσει η σάλτσα τους τα βγάζουμε από τη φωτιά. Τα ρίχνουμε μαζί με τη σάλτσα στην κατσαρόλα με το χοιρινό και μαγειρεύουμε για μισή ώρα ακόμη. Θέλουμε το κρέας να είναι καλά ψημένο και να μείνει με μια πηχτή σάλτσα μελωμένη.

 

  • Σερβίρουμε το χοιρινό κομμένο σε φέτες, το περιχύνουμε με τη σάλτσα, βάζουμε γύρο του τα κυδώνια και σκορπάμε από πάνω τα σπόρια από το τρίτο ρόδι.
φωτογραφία οδηγιών φωτογραφία οδηγιών

Μοιράσου: