Αγγουράκια δροσερά γεμιστά

26 Αυγούστου 2017

Υλικά

  • 2 αγγουράκια
  • 1 φλιτζ. τσαγιού γιαούρτι στραγγιστό 2% λιπαρά
  • 1/2 φλιτζ. τσαγιού τυρί κότατζ
  • ½ φλιτζ. τσαγιού φέτα με λίγα λιπαρά τριμμένη
  • 1 κ.σ. φύλλα δυόσμο ψιλοκομμένο ή άνηθο ή μαϊντανό
  • 2 κ. σ. σούπας ελαιόλαδο
  • ½ κ.γ.πάπρικα γλυκιά
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο (προαιρετικά)
  • μισή πιπεριά κόκκινη ψιλοκομμένη
  • μισή πιπεριά κόκκινη κομμένη σε λεπτά ραβδάκια για  στόλισμα
  • τρυφερά φρέσκα φύλλα ρόκας για στόλισμα ή ότι άλλα φρέσκα φύλλα έχουμε
  • αλάτι (αν όμως η φέτα είναι αρκετά αλμυρή δεν χρειάζεται)

 

 

 

Εκτέλεση

Πλένουμε τα αγγουράκια, δεν καθαρίζουμε τη φλούδα τους, τα σκουπίζουμε καλά, αφαιρούμε και πετάμε τις άκρες τους και τα κόβουμε σε κομμάτια ( ροδέλες) των 3 – 4 εκ. Με ειδικό εργαλείο ή ένα μικρό κουταλάκι αδειάζουμε το εσωτερικό τους  αφήνουμε όμως βάση (προσέχουμε να μη τρυπήσουμε τον πάτο τους για να τα γεμίσουμε).

 

 

Ετοιμάζουμε τη γέμιση: Σε ένα μπολ βάζουμε το γιαούρτι, το κότατζ, τη φέτα το δυόσμο ή άνηθο, το ελαιόλαδο, αλάτι αν χρειαστεί, την πάπρικα, το σκόρδο και την ψιλοκομμένη πιπεριά. Ανακατεύουμε καλά και με το μείγμα γεμίζουμε τα αγγουράκια, τα στολίζουμε με τα φύλλα ρόκας και τα ραβδάκια πιπεριάς. Τα τοποθετούμε όρθια με μια πιατέλα και μέχρι την ώρα που θα τα σερβίρουμε τα έχουμε στο ψυγείο, για να διατηρηθούν δροσερά!

φωτογραφία οδηγιών
φωτογραφία οδηγιών
Μοιράσου:

Ετικέτες

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.