Εκτέλεση

  • Ιδιαίτερες και γευστικότατες πατάτες, γεμιστές με κιμά από στήθος γαλοπούλας που κάνει τη διαφορά!!!

 

  • Πλένουμε πολύ καλά τις πατάτες και τις βάζουμε σε μπολ με νερό. Κόβουμε ένα καπάκι από τη μία πλευρά και με κουταλάκι αδειάζουμε το εσωτερικό τους. (Τη σάρκα που βγάλαμε δεν την πετάμε θα τη βάλουμε στη γέμιση).
  •  Σ’ ένα μικρό μπολ ρίχνουμε λίγο από το ελαιόλαδο, αλάτι, το 1 κ.γ. πάπρικα και τη ρίγανη. Ανακατεύουμε να ομογεν οποιηθεί το μείγμα. Αλείφουμε τις πατάτες με αυτό εξωτερικά και εσωτερικά και τις τοποθετούμε σε πυρίμαχο σκεύος. Όσο από το μείγμα έμεινε, το ρίχνουμε στο σκεύος. Προσθέτουμε και 1/2 φλιτζ. νερό. Σκεπάζουμε με αλουμι νόχαρτο και τις ψήνουμε  σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς C για 30 έως 45 λεπτά περίπου.

 

  • Όσο ψήνονται οι πατάτες ετοιμάζουμε τη γέμιση.
  • Σ’ ένα  βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε λίγο ελαιόλαδο και σοτάρουμε τον κιμά. Ρίχνουμε το κρασί ανακατεύουμε και μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο. Ανακατεύουμε  μέχρι να μαλακώσει το κρεμμύδι. Κόβουμε το εσωτερικό (τη σάρκα) που βγάλαμε από τις πατάτες σε ψιλά – ψιλά κομμάτια ή τις βάζουμε στο μούλτι. Τις ρίχνουμε στον κιμά… επίσης τον  κύβο ζωμό κότας, τη σάλτσα ή τον πελτέ ντομάτας, αλατοπιπερώνουμε και μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά.
  • Αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά. Προσθέτουμε το γάλα και το μισό τυρί. Ανακατεύουμε και γεμίζουμε τις πατάτες με τη γέμιση.  Πασπαλίζουμε από πάνω με το υπόλοιπο τυρί και λίγη πάπρικα.
  • Ψήνουμε για 15 – 20 λεπτά, μέχρι να πάρουν χρώμα. Σερβίρουμε με δροσερή σαλάτα.

 

  • Σύμφωνα με τον ισχύοντα νόμο περί πνευματικών δικαιωμάτων (Ν.2121/93), απαγορεύεται η αναδημοσίευση σε οποιοδήποτε μέσο, φωτογραφιών, βίντεο και τμήματος ή ολόκληρου του κειμένου της συνταγής και του υπόλοιπου άρθρου της παρούσας ανάρτησης. Επίσης απαγορεύεται η χρήση των συνταγών για επαγγελματικούς σκοπούς, από οποιονδήποτε.
φωτογραφία οδηγιών φωτογραφία οδηγιών