Εκτέλεση
Πλένουμε τα άνθη και αφαιρούμε τα μικρά πράσινα φυλλαράκια και τους στήμονες προσέχοντας να μην σπάσουν τα πέταλά τους και να μην κάνουν τρύπα. Αφήνουμε να στραγγίσουν και ετοιμάζουμε τη γέμιση.
Σε ένα μπολ ρίχνουμε το κρεμμύδι, το ρύζι, το κουκουνάρι, τις σταφίδες, τα μυρωδικά, τις ντομάτες, την πάπρικα και το μισό ελαιόλαδο. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε καλά. Ανοίγουμε με προσοχή τα άνθη, τοποθετούμε μέσα λίγη γέμιση (μέχρι τη μέση γιατί με το μαγείρεμα θα φουσκώσει το ρύζι) και διπλώνουμε προσεκτικά τα πέταλα για να κλείσουν ώστε να μη βγαίνει η γέμιση κατά το βράσιμο. Βάζουμε τα γεμιστά κολοκυθολούλουδα στην κατσαρόλα κυκλικά με προσοχή και τα περιχύνουμε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο και 2 φλιτζ. νερό.
Αν θέλουμε αλατοπιπερώνουμε λίγο ακόμα και μαγειρεύουμε για 45′-50′ σε χαμηλή φωτιά, αφού βάλουμε ένα πιάτο από πάνω πριν σκεπάζουμε την κατσαρόλα με το καπάκι της. Αν χρειαστεί, συμπληρώνουμε επιπλέον λίγο ζεστό νερό για να βράσουν καλά και να μη στεγνώσουν (να έχει μελώσει όμως η σάλτσα τους, για περισσότερη νοστιμιά).