Εκτέλεση

Ξεφλουδίζουμε τα μανιτάρια και αφαιρούμε τα κοτσάνια τους αλλά δεν τα πετάμε, τα ψιλοκόβουμε για να τα χρησιμοποιήσουμε στη γέμιση που θα ετοιμάσουμε.
Αλείφουμε με το ελαιόλαδο ένα μικρό ταψί ή πυρίμαχο σκεύος, λαδώνουμε τα μανιτάρια και τα βάζουμε να ψηθούν με το άνοιγμά τους προς τα πάνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C για 15 λεπτά.
Όσο ψήνονται τα μανιτάρια ετοιμάζουμε τη γέμιση: Βάζουμε το λάδι σε αντικολλητικό τηγάνι να κάψει, προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα κοτσάνια των μανιταριών, το σκόρδο και το κρεμμύδι. Τα σοτάρουμε για 10 λεπτά προσθέτουμε τα κυβάκια γαλοπούλας, τον κουρκουμά, το ροκφόρ, αλάτι και πιπέρι. Σε 5 λεπτά βγάζουμε το τηγάνι από τη φωτιά ρίχνουμε στο μείγμα τη μέντα και τα φύτρα. Ανακατεύουμε και γεμίζουμε τα μανιτάρια στο ταψί όπως είναι αφού το βγάλουμε από το φούρνο. Μοιράζουμε πάνω από κάθε μανιτάρι τα ραβδάκια τυριού και βάζουμε πάλι το ταψί στον προθερμασμένο  για περίπου 3 λεπτά. Μόλις λιώσει το τυρί και ροδίσει ελαφρώς είναι έτοιμα να τα σερβίρουμε ως το τέλειο μεζεδάκι ή ορεκτικό!

 

ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ 10

 

φωτογραφία οδηγιών φωτογραφία οδηγιών φωτογραφία οδηγιών

Μοιράσου: