Εκτέλεση
Καθαρίζουμε τα μανιτάρια, τα ξεφλουδίζουμε και κόβουμε τα κοτσάνια τους (δεν τα πετάμε, τα κρατάμε για τη γέμιση). Με ένα κουταλάκι βγάζουμε το μαύρο από το εσωτερικό τους .
Τα αλείφουμε με λίγο ελαιόλαδο και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 – 180 βαθμούς για 10΄ .
Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι και σε ελάχιστο ελαιόλαδο σοτάρουμε το πράσο. Προσθέτουμε τα κοτσάνια από τα μανιτάρια ψιλοκομμένα και το μπέικον ή την καπνιστή γαλοπούλα. Ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι, ανακατεύουμε και αφήνουμε 8 – 10 λεπτά.
Αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά και προσθέτουμε το γάλα, το αυγό και τη γραβιέρα (κρατάμε μικρή ποσότητα για να ρίξουμε στα μανιτάρια, πάνω από τη γέμιση πριν τα βάλουμε στο φούρνο). Ανακατεύουμε καλά και γεμίζουμε τα μανιτάρια. Τα πασπαλίζουμε με τη γραβιέρα που κρατήσαμε και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς C για 25′ περίπου μέχρι να ροδίσουν.