Εκτέλεση
- Ριζότο έκπληξη!!! Γευστικότατο… σαν να τρως ντολμαδάκια!… ντολμαδάκια χύμα!!!Πως προέκυψε η συνταγή… Τακτοποιώντας την κατάψυξη βρήκα ένα σακουλάκι με αμπελόφυλλα… από την περυσινή συλλογή. Κάποια είχαν θρυμματιστεί. Λυπήθηκα να τα πετάξω γιατί ήταν της κληματαριάς μας, βιολογικά! Στη στιγμή μου ήρθε η ιδέα του ριζότο… τα υλικά… ακόμα και τη γεύση του αποτελέσματος ένιωσα.
- Βάζουμε ένα βαθύ τηγάνι ή μία κατσαρόλα ανοιχτή στη φωτιά με το ελαιόλαδο και όταν ζεσταθεί και ρίχνουμε το κρεμμύδι. Το σοτάρουμε μερικά λεπτά και μόλις μαλακώσει προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα αμπελόφυλλα. Σοτάρουμε 2 – 3 λεπτά και ρίχνουμε το ρύζι. Ανακατεύουμε για λίγα λεπτά, και προσθέτουμε λίγο από το νερό.
- Χαμηλώνουμε τη φωτιά, αφήνουμε να σιγοβράσει (για 20 – 40 λεπτά περίπου) ενώ ανακατεύουμε και κάθε λίγο ρίχνουμε ζεστό νερό. Αλατοπιπερώνουμε και 10 λεπτά πριν το τέλος ρίχνουμε τις σταφίδες, τα κράνμπερυ και τα βερίκοκα ψιλοκομμένα. Αν χρειαστεί ρίχνουμε λίγο νερό ακόμα και βράζουμε μέχρι το ρύζι να βράσει καλά, να χυλώσει. Τότε (προς το τέλος δηλαδή) ρίχνουμε τον άνηθο και το κουκουνάρι. Έτοιμο να το σερβίρουμε με λίγο χυμό και ξύσμα λεμονιού!
- Σύμφωνα με τον ισχύοντα νόμο περί πνευματικών δικαιωμάτων (Ν.2121/93), απαγορεύεται η αναδημοσίευση σε οποιοδήποτε μέσο, φωτογραφιών, βίντεο και τμήματος ή ολόκληρου του κειμένου της συνταγής και του υπόλοιπου άρθρου της παρούσας ανάρτησης. Επίσης απαγορεύεται η χρήση των συνταγών για επαγγελματικούς σκοπούς, από οποιονδήποτε.