Εκτέλεση

Υπάρχουν κάποια μικρά μυστικά, για να καθαρίσουμε τα φρέσκα σπαράγγια. Τα κοτσάνια τους είναι σκληρά και ινώδη  την εποχή που είναι προς το τέλος τους, αντίθετα στην αρχή της Άνοιξης είναι νεαρά και τρυφερά. Για να τα καθαρίσουμε λυγίζουμε το σπαράγγι κοντά στην βάση του και θα σπάσει το σκληρό ξυλώδες μέρος, (δεν το πετάμε αλλά το κρατάμε για να το χρησιμοποιήσουμε σε ζωμούς, σούπες, και όπου αλλού μπορεί να μαγειρευτεί ψιλοκομμένο ή πολτοποιημένο, αφού πρώτα καθαρίσουμε τις εξωτερικές σκληρές ίνες με ένα μαχαιράκι ή με αποφλοιωτή λαχανικών). Με τον ίδιο τρόπο καθαρίζουμε και το σημείο που έσπασε (τη βάση της κορυφής). Τα πλένουμε αρκετά καλά κάτω από κρύο νερό για να απομακρυνθούν τυχόν υπολείμματα άμμου ή χώματος.

Βράζουμε νερό σε μια κατσαρόλα και βάζουμε τα σπαράγγια. Τα αφήνουμε για 5 -6 λεπτά, ίσα ίσα να μαλακώνουν αλλά να παραμείνουν τραγανά. Τα αδειάζουμε σε ένα σουρωτήρι να στραγγίσουν καλά και αφού κρυώσουν λίγο κάνουμε τα ρολά χρησιμοποιώντας 3-4 σπαράγγια για κάθε ρολό. Τα τυλίγουμε πρώτα με το ζαμπόν και μετά το τυρί. Τοποθετούμε το ρολό σε βουτυρωμένο πυρίμαχο σκεύος ή ταψάκι και συνεχίζουμε..

Αφού τελειώσουμε με το τύλιγμα, ρίχνουμε από πάνω την κρέμα γάλακτος ή γάλα εβαπορέ (ότι έχουμε), και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς C για 15΄-20΄ (ανάλογα με το φούρνο μας), μέχρι να λιώσει λίγο το τυρί και να ροδίσει.
Έτοιμα να τα απολαύσουμε!

φωτογραφία οδηγιών φωτογραφία οδηγιών φωτογραφία οδηγιών

Μοιράσου: