Συκωτάκια με ντομάτα

3 Οκτωβρίου 2018

Superfood τα συκωτάκια… Όπως αναφέρουν ειδικοί… ανήκουν στις πλουσιότερες τροφές σε πρωτεϊνη, σίδηρο, φυλλικό οξύ.  Είναι καλή πηγή  βιταμινών όπως Β12, Α, D, Κ, Ε και έχουν λιγότερες θερμίδες  και λίπος από το μοσχαρίσιο συκώτι!

Υλικά

  • 500 γρ. συκωτάκια πουλιών (κοτόπουλου)
  • 1/3  φλιτζ. του τσαγιού ελαιόλαδο
  • 5 ντομάτες αρκετά ώριμες
  • 1 κ.γ. ζάχαρη
  • 1 κ.γ. πάπρικα γλυκιά
  • 1 ξυλάκι κανέλα (προαιρετικά)
  • αλάτι
  • πιπέρι

Εκτέλεση

  • Καθαρίζουμε, πλένουμε και κόβουμε τα συκωτάκια σε μικρά κομμάτια. Τ’ αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί για να στραγγίσουν απ’ το νερό.

 

  • Σε μικρή κατσαρόλα ρίχνουμε το μισό ελαιόλαδο τη βάζουμε στη φωτιά και προσθέτουμε τις ντομάτες περασμένες στον τρίφτη ή στο μούλτι. Ρίχνουμε τη ζάχαρη, την πάπρικα, αλατοπίπερο, την κανέλα και αφήνουμε να βράσει η σάλτσα καλά να σωθούν τα υγρά της και να μείνει παχύρρευστη.

 

  • Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ρίχνουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και το βάζουμε σε δυνατή φωτιά. Προσθέτουμε τα συκωτάκια και τα σοτάρουμε μέχρι να τηγανιστούν. Ρίχνουμε στο τέλος αλάτι και πιπέρι. Τα βγάζουμε από τη φωτιά και τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα με τη σάλτσα ντομάτας. Ανακατεύουμε και είναι έτοιμα να τα σερβίρουμε.
φωτογραφία οδηγιών
φωτογραφία οδηγιών
Μοιράσου:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.