Εκτέλεση

  • Ρίχνουμε τα αυγά σε μία λεκάνη (αφού πρώτα τα σπάσουμε ένα ένα χωριστά για έλεγχο μήπως υπάρχει κάποιο χαλασμένο), τα χτυπάμε με ένα πιρούνι να ενωθούν οι κρόκοι και τα ασπράδια, ρίχνουμε το αλάτι, το γάλα και ανακατεύουμε να γίνουν ένα μείγμα. Προσθέτουμε λίγο – λίγο το αλεύρι όσο πάρει να γίνει η ζύμη μας μέτρια. Ζυμώνουμε αρκετά καλά, χωρίζουμε τη ζύμη σε μπαλάκια και αφήνουμε να ξεκουραστούν για 15΄- 20΄ περίπου, αφού τα σκεπάσουμε με μια καθαρή πετσέτα.

 

  • Ανοίγουμε ένα – ένα τα μπαλάκια ζύμης σε φύλλα ούτε πολύ λεπτά, ούτε πολύ χοντρά. Τα φύλλα τ’ αφήνουμε πάνω σε αλευρωμένο πάγκο (αν έχουμε μεγάλο) διαφορετικά στρώνουμε ένα μεγάλο τραπεζομάντιλο σε μεγάλο τραπέζι ή σε κρεββάτι και απλώνουμε τα φύλλα να στεγνώσουν λίγο. Χρειάζεται προσοχή γιατί αν στεγνώσουν πολύ θα σπάνε και αν δεν στεγνώσουν όσο πρέπει θα κολλάνε μεταξύ τους και θα είναι δύσκολο να τα κόψουμε. Προσέχουμε λοιπόν και παρακολουθούμε το στέγνωμα τους, για να τα προλάβουμε.

 

  • Διπλώνουμε ένα – ένα φύλλο ή και δύο ή τρία μαζί το ένα πάνω στο άλλο και κόβουμε με κοφτερό μαχαίρι, δημιουργώντας έτσι πολλές μακρόστενες λωρίδες.

 

  • Απλώνουμε αραιά τις χυλοπίτες σε ένα ταψί ή περισσότερα (ανάλογα με την ποσότητα) στο οποίο έχουμε στρώσει μία καθαρή πετσέτα, τις σκεπάζουμε με τούλι για να αερίζονται και να προστατεύονται από τα έντομα και τις αφήνουμε να στεγνώσουν για 4-5 μέρες ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες. Εναλλακτικά τις απλώσουμε πάνω σε τραπέζι ή κρεββάτι αφού πρώτα στρώσουμε ένα καθαρό τραπεζομάντιλο.

 

  • Προσοχή πρέπει να στεγνώσουν καλά. Τις αποθηκεύουμε σε βαμβακερές σακούλες για να αναπνέουν και τις τοποθετούμε σε ντουλάπι χωρίς υγρασία. Διατηρούνται για ένα χρόνο.

 

φωτογραφία οδηγιών φωτογραφία οδηγιών φωτογραφία οδηγιών φωτογραφία οδηγιών