Εκτέλεση
- Πλάθουμε ψωμάκια, στολισμένα με βρώσιμα λουλούδια!!! και φτιάχνουμε στεφάνι για την Πρωτομαγιά!!! εντυπωσιακό και ιδιαίτερα γευστικό…
- Θα το χαρούν και θα το απολαύσουν μικροί και μεγάλοι…
- Σε μία λεκάνη κοσκινίζουμε το αλεύρι, κάνουμε μία λακκούβα και ρίχνουμε μέσα λίγο χλιαρό νερό, τη μαγιά, τη ζάχαρη, το αλάτι, και το ελαιόλαδο. Ανακατεύουμε καλά να διαλυθεί η μαγιά.
- Αρχίζουμε να ζυμώνουμε μαζεύοντας το αλεύρι από τα τοιχώματα της λεκάνης προς το κέντρο. Προσθέτουμε λίγο – λίγο χλιαρό νερό, μέχρι να πετύχουμε μια ζύμη, κανονική που να μην κολλάει στα χέρια μας. Ζυμώνουμε για 10 λεπτά περίπου, και αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί για 20 έως 30 λεπτά περίπου σκεπασμένη με μια πετσέτα κουζίνας.
- Στη συνέχεια χωρίζουμε τη ζύμη σε μικρά μπαλάκια μεγέθους ενός μικρού μανταρινιού. Παίρνουμε ένα μπαλάκι, σχηματίζουμε μία λωρίδα με μάκρος 20 εκατοστά περίπου και φάρδος 3 εκατοστά. Τη λαδώνουμε, τυλίγουμε σε ρολό και τοποθετούμε σε λαδωμένη στρογγυλή φόρμα για κέικ.
- Συνεχίζουμε μέχρι να γεμίσουμε τη φόρμα με τυλιχτά ρολά (ψωμάκια) το ένα δίπλα στο άλλο. Φροντίζουμε να έχουν λίγο κενό μεταξύ τους γιατί θα φουσκώσουν. Τ’ αλείφουμε με χλιαρό νερό και κολλάμε πάνω τους τα πέταλα των λουλουδιών.
- Τ’ αφήνουμε σε ζεστό μέρος σκεπασμένα, μέχρι να διπλασιαστούν σε όγκο περίπου μία ώρα.
- Αφού φουσκώσουν ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 – 200 βαθμούς C για 40 – 50 λεπτά περίπου ανάλογα με το φούρνο μας, μέχρι να ροδίσουν.
- Βγάζουμε από το φούρνο… αφήνουμε λίγα λεπτά και μετά ξεφορμάρουμε προσεχτικά το στεφάνι. Το βάζουμε πάνω σε μία σχάρα να κρυώσει… και έτοιμο… για την Πρωτομαγιά!!!
-
Σύμφωνα με τον ισχύοντα νόμο περί πνευματικών δικαιωμάτων (Ν.2121/93), απαγορεύεται η αναδημοσίευση σε οποιοδήποτε μέσο, φωτογραφιών, βίντεο και τμήματος ή ολόκληρου του κειμένου της συνταγής και του υπόλοιπου άρθρου της παρούσας ανάρτησης. Επίσης απαγορεύεται η χρήση των συνταγών για επαγγελματικούς σκοπούς, από οποιονδήποτε.