Εκτέλεση

• Πλένουμε απαλά τα λουλούδια και τα τοποθετούμε πάνω σε χαρτί κουζίνας για να στεγνώσουν.

 

 • Ετοιμάζουμε το διάφανο ζελέ
  Βάζουμε τα φύλλα ζελατίνης σε ένα μπολ με κρύο νερό να μουλιάσουν για 5-6 λεπτά.

 

 •  Σε ένα μικρό κατσαρολάκι ζεσταίνουμε το νερό μέχρι να κάψει αρκετά (δεν χρειάζεται να βράσει). Κατεβάζουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε τη ζελατίνη αφού πρώτα τη στραγγίσουμε από το νερό και τη στύψουμε καλά. Ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει στο καυτό νερό.

 

 • Αδειάζουμε το νερό με τη λιωμένη ζελατίνη σε μία φόρμα στρογγυλή ( όπως ή φόρμα του κέικ με κενό στη μέση, ώστε όταν ξεφορμάρουμε να έχουμε ένα στεφάνι). Αφήνουμε να κρυώσει το ζελέ και πριν αρχίσει να πήζει, με προσοχή τοποθετούμε πάνω του τα λουλούδια ανάποδα. Η καλή τους πλευρά να εφάπτεται με το ζελέ.

 

 • Βάζουμε τη φόρμα στο ψυγείο μέχρι να πήξει το διάφανο ζελέ.

 

Ετοιμάζουμε την κρέμα

 

 • Μουλιάζουμε τη ζελατίνη σε κρύο νερό για 5 – 6 λεπτά.
  Βάζουμε σε μία κατσαρόλα το γάλα. Κρατάμε ½ φλιτζ. για μετά να διαλύσουμε το κόρν φλάουρ. Ρίχνουμε τη μισή ζάχαρη και βράζουμε.

 

 • Χτυπάμε τούς κρόκους με την υπόλοιπη ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν. Συνεχίζοντας το χτύπημα προσθέτουμε στους κρόκους το καυτό γάλα. Ρίχνουμε πάλι το μείγμα στην κατσαρόλα και σε σιγανή φωτιά ανακατεύουμε, προσθέτουμε και τον κόρν φλάουρ διαλυμένο στο κρύο γάλα που κρατήσαμε και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να πήξει και να γίνει κρέμα.

 

 • Την αποσύρουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε τη ζελατίνα αφού πρώτα τη στραγγίσουμε από το νερό και τη στύψουμε. Ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι η ζελατίνα να διαλυθεί εντελώς. Αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει και προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος χτυπημένη (σε παχύρρευστη κρέμα). Ανακατεύουμε το μείγμα να ομογενοποιηθεί και το αδειάζουμε στη φόρμα πάνω από το παγωμένο ζελέ με τα λουλούδια. Αφήνουμε στο ψυγείο μέχρι να παγώσει.

 

 • Καλό είναι να το  φτιάξουμε από την προηγούμενη μέρα ώστε να μείνει ένα βράδυ στο ψυγείο. Την επομένη ξεφορμάρουμε με προσοχή. Βυθίζουμε τη φόρμα σε καυτό νερό για λίγα δευτερόλεπτα και μετά με την πιατέλα σερβιρίσματος σκεπάζουμε τη φόρμα, με το ένα χέρι κρατάμε την πιατέλα και με το άλλο γυρίζουμε ανάποδα τη φόρμα μέσα στην πιατέλα με μια κίνηση. Έτσι έχει έλθει (το πάνω κάτω), η κρέμα από κάτω και από πάνω το διάφανο ζελέ με τα λουλούδια. Έτοιμο το πιο γλυκό πρωτομαγιάτικο στεφάνι! Πρωτότυπο και εντυπωσιακό!!!

φωτογραφία οδηγιών φωτογραφία οδηγιών φωτογραφία οδηγιών φωτογραφία οδηγιών